© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-baas Brawn wil Silverstone behouden: "Bakermat van autosport"

10 jul. 2018 15:35 René Oudman 1 reacties
Het is een jaarlijks terugkerende discussie: hoe lang zal de Britse Grand Prix nog op Silverstone worden verreden? De eigenaars van de historische baan voeren al decennia een (financiële) strijd met de Formule 1-bonzen, omdat zij van mening zijn dat 'hun' asfaltlint gewoonweg niet mag ontbreken op de kalender. Formule 1-baas Ross Brawn deelt die mening, maar laat weten nog geen overeenkomst te hebben.

Voor volgend seizoen hoeft Silverstone zich geen zorgen te maken: de Britse Grand Prix wordt ook in 2019 gehouden op de baan waar de allereerste Formule 1-race ooit plaatsvond. Wat daarna gebeurt, is nog een raadsel.

“Silverstone is zeer speciaal voor de Formule 1 en we gaan er alles aan doen om deze baan op de kalender te houden, voor de lange termijn", laat Brawn weten. "Op dit moment wordt er gesproken met de BRDC (de Britse rijdersclub, eigenaars van het circuit, red.) en zoekt men naar een overeenkomst. Dit gebeurt zonder fanfare, we proberen ons verstand te gebruiken. Het is altijd beter om dit soort dingen achter gesloten deuren plaats te laten vinden.”

“Er moet nog veel worden besproken, maar dat heeft geen haast. Bovendien hoeft de deal niet te bezwijken doordat er druk wordt uitgeoefend in de media. De Britse Grand Prix is een van de vier die tijdens het allereerste Formule 1-seizoen al op de kalender stond en is met recht de bakermat van de autosport te noemen. Als we de toekomstplannen concreet hebben, laten we dat direct weten.”

Sinds het inaugurele Formule 1-seizoen (1950) heeft Groot-Brittannië een Grand Prix mogen organiseren. Dat gebeurde niet altijd, maar wel het vaakst, op Silverstone.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen