Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Formule 1-baas niet bang voor Formule E: "Dat is maar een straatfeestje"

Chase Carey is als baas van de Formule 1 verantwoordelijk voor de te varen koers van de sport. De opkomst van de Formule E ziet de Amerikaanse zakenman echter niet als een bedreiging voor de nummer één-status van de koningsklasse.

De baas van de Formule 1, Chase Carey, laat zich niet intimideren door de alsmaar groeiende Formule E. Hoewel de volledig elektrische raceklasse steeds meer grote merken aantrekt, is Carey van mening dat de sport geen bedreiging vormt voor de Formule 1.

"Als er al een andere discipline is die de status Formule 1 bedreigt, dan is dat zeker niet de Formule E. Ik denk dat die klasse een totaal ander doel heeft, dat is toch vooral een sociale aangelegenheid, een soort straatfeestje", stelt Carey in gesprek met CNN.

De Formule 1 moet zich als sport echter wel zien te onderscheiden, daar is de CEO zich van bewust. "Ik denk dat wij op een bepaalde manier met iedereen in gevecht zijn, of dat nu sporten zijn of evenementen. Het is daarom belangrijk dat wij de mensen duidelijk kunnen maken wat er zo speciaal is aan de sport. De Formule 1 is uniek door de combinatie van technologie en sport", legt Carey uit.

"Zoveel dingen maken de Formule 1 tot een spektakel, van de coureurs tot de ongelooflijke risico's die zij keer op keer nemen. Daarnaast is het een driedaags festival, waarbij veel meer dingen gebeuren. De diepte die de Formule 1 heeft, bestaat in geen andere sport", concludeert Carey.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

6 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022