© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1-baas: "Verstappen is één van de beste inhalers"

03 okt. 2018 10:20 Jan van der Burgt 1 reacties
Formule 1-baas Ross Brawn genoot in Rusland wederom van het optreden van Max Verstappen. Volgens Brawn bewees de jonge Nederlander eens te meer dat hij één van beste inhalers van de Formule 1 is.

Het is in zijn eigen persoonlijke terugblik op de Grand Prix van Rusland dat Formule 1-baas Ross Brawn zijn bewondering voor Max Verstappen niet onder stoelen of banken steekt. De Red Bull-coureur rukte in no-time op eigen kracht vanuit het achterveld op naar de vijfde plaats:

"Dankzij zijn formidabele start van de race lag hij na drie ronden al in de punten en na dertien ronden vond hij zichzelf al terug in de top drie. Het was bijzonder spectaculair hoe hij naar voren wist te rijden."

"Natuurlijk was zijn auto veel sneller dan de auto's van de mannen die hij inhaalde, maar alsnog moet je dat soort acties wel weten te maken. Dat deed hij en daarmee bewees hij dat hij de kunst van het inhalen als geen ander beheerst."

Dankzij de sterke opmars van Max Verstappen bleef het lange tijd onduidelijk hoe het podium eruit zou zien, aldus Brawn: "Het werd pas met nog een ronde of tien te gaan duidelijk dat Max het podium toch niet zou halen. De ultrasofts die hij onder liet leggen, gaven hem niet de snelheid die hij daarvoor nodig had. Hij moest de jacht op Kimi Raikkonen daardoor al snel staken."

"Dat neemt echt niet weg dat Max Verstappen op zijn verjaardag duidelijk heeft genoten van zijn (inhaal)race. Beetje laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met verjaardag, Max!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen