Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-Baas: 'We dansen niet naar de pijpen van Ferrari'

Formule 1-baas Chase Carey geeft aan dat hoewel veel mensen er voor vrezen, Ferrari in de Formule 1 geen voorkeursbehandeling geniet.​

Ferrari staat erom bekend dat ze dreigen de Formule 1 te verlaten als de organisatie in de ogen van de Scuderia een verkeerde koers vaart, maar F1-baas Chase Carey geeft ten overstaan van het Italiaanse Corriere Della Serra te kennen dat hij zich niet met dergelijke woorden onder druk laat zetten. "De Formule 1-show op de baan moet verbeterd worden en daar zijn reglementswijzigingen voor nodig. Het huidige aerodynamische pakket draagt niet bij aan het spektakel en naar ik heb begrepen nodigen sommige circuits ook niet uit tot spannende races."

Als Ferrari het ergens niet mee eens is, staat het hen vrij om zich daarover uit te spreken, maar dat betekent niet de Formule 1-organisatie daar direct de plannen op aanpast. "Ferrari is binnen onze sport een naam met een enorme naam en geschiedenis, maar het team dient behandeld te worden als alle andere teams op de grid. Natuurlijk behouden we Ferrari graag als deelnemer, maar hoewel alles bespreekbaar is, komt het belang van de fans voorop."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"