Formule 1-Baas: 'We dansen niet naar de pijpen van Ferrari'

Formule 1-baas Chase Carey geeft aan dat hoewel veel mensen er voor vrezen, Ferrari in de Formule 1 geen voorkeursbehandeling geniet.​

Fans komen op de eerste plaats voor Carey

Ferrari staat erom bekend dat ze dreigen de Formule 1 te verlaten als de organisatie in de ogen van de Scuderia een verkeerde koers vaart, maar F1-baas Chase Carey geeft ten overstaan van het Italiaanse Corriere Della Serra te kennen dat hij zich niet met dergelijke woorden onder druk laat zetten.

"De Formule 1-show op de baan moet verbeterd worden en daar zijn reglementswijzigingen voor nodig. Het huidige aerodynamische pakket draagt niet bij aan het spektakel en naar ik heb begrepen nodigen sommige circuits ook niet uit tot spannende races."

Als Ferrari het ergens niet mee eens is, staat het hen vrij om zich daarover uit te spreken, maar dat betekent niet de Formule 1-organisatie daar direct de plannen op aanpast.

"Ferrari is binnen onze sport een naam met een enorme naam en geschiedenis, maar het team dient behandeld te worden als alle andere teams op de grid. Natuurlijk behouden we Ferrari graag als deelnemer, maar hoewel alles bespreekbaar is, komt het belang van de fans voorop."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen