Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-baas wil verzoening tussen Red Bull en Mercedes

Stefano Domenicali sluit niet uit dat de FIA en de Formule 1 moeten ingrijpen bij de verslechterde relatie tussen Red Bull en Mercedes. Tot vooralsnog wil de CEO van de Formule 1 nog niet ingrijpen, maar de band tussen de teams zal hersteld moeten worden.

Bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Lorenzo Bandini Award, een award voor een uitzonderlijke prestatie binnen de motorsportwereld, werd Formule 1-CEO Stefano Domenicali gevraagd naar de verslechterde relatie tussen Red Bull en Mercedes. De voorzitter van de Formula One Group is wel degelijk bezorgd over de band tussen de twee teams. "De mensen die leven met alleen maar zekerheid slapen goed", antwoordt hij op de vraag of hij zich zorgen maakt over F1 in 2022. "We hebben veel onzekerheden waar we tegenaan lopen. We hebben problemen die verholpen moeten worden." Zo ook bij de band tussen Red Bull en Mercedes. "We moeten dit van dag tot dag evalueren. De relatie tussen Red Bull en Mercedes moet weer hersteld worden, zodat we persoonlijke conflicten voorkomen."

Spanning tussen Red Bull en Mercedes

Domenicali en ook de nieuwe FIA-voorzitter Mohammed ben Sulayem willen de situatie eerst nog even afwachten. Als er in 2022 nog steeds ongezonde spanningen zijn tussen Red Bull en Mercedes wordt er dus mogelijk ingegrepen door de hoogste organen van de autosport. Voor nu willen ze de winterstop eerst afwachten om te kijken hoe de twee teams het volgende seizoen zullen aftrappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"