Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Formule 1-baas wil verzoening tussen Red Bull en Mercedes

Stefano Domenicali sluit niet uit dat de FIA en de Formule 1 moeten ingrijpen bij de verslechterde relatie tussen Red Bull en Mercedes. Tot vooralsnog wil de CEO van de Formule 1 nog niet ingrijpen, maar de band tussen de teams zal hersteld moeten worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Bij het in ontvangst nemen van de prestigieuze Lorenzo Bandini Award, een award voor een uitzonderlijke prestatie binnen de motorsportwereld, werd Formule 1-CEO Stefano Domenicali gevraagd naar de verslechterde relatie tussen Red Bull en Mercedes. De voorzitter van de Formula One Group is wel degelijk bezorgd over de band tussen de twee teams.

"De mensen die leven met alleen maar zekerheid slapen goed", antwoordt hij op de vraag of hij zich zorgen maakt over F1 in 2022. "We hebben veel onzekerheden waar we tegenaan lopen. We hebben problemen die verholpen moeten worden." Zo ook bij de band tussen Red Bull en Mercedes. "We moeten dit van dag tot dag evalueren. De relatie tussen Red Bull en Mercedes moet weer hersteld worden, zodat we persoonlijke conflicten voorkomen."

Spanning tussen Red Bull en Mercedes

Domenicali en ook de nieuwe FIA-voorzitter Mohammed ben Sulayem willen de situatie eerst nog even afwachten. Als er in 2022 nog steeds ongezonde spanningen zijn tussen Red Bull en Mercedes wordt er dus mogelijk ingegrepen door de hoogste organen van de autosport. Voor nu willen ze de winterstop eerst afwachten om te kijken hoe de twee teams het volgende seizoen zullen aftrappen.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

18 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur