Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Formule 1-bazen beretrots op definitieve 2020-kalender

Volgend seizoen zullen er voor het eerst 22 races op de Formule 1-kalender staan. Een ontwikkeling waar de Formule 1-bazen zeer tevreden mee zijn.

Op donderdag werd de officiële Formule 1-kalender voor het 2020 seizoen openbaar gemaakt door de Formule 1-bazen van Liberty Media. Volgend jaar zullen er een recordaantal van 22 Grands Prix worden verreden. De nieuwste blikvangers op de uitgebreide kalender zijn de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort en de Vietnamese Grand Prix in Hanoi. De Duitse GP zal volgend seizoen helaas van het strijdtoneel verdwijnen.

Chase Carey, CEO van de Formule 1, is in zijn nopjes met de uitbreiding van de kalender, die volgens hem aangeeft dat de toekomst van de sport gegarandeerd is: "Met veel plezier maken wij de kalender voor het komende Formule 1-seizoen bekend. De koningsklasse van de autosport viert in 2020 haar 70-jarige bestaan en er zullen voor het eerst 22 races worden verreden."

"Sinds Liberty Media in 2017 bij de sport betrokken is geraakt, hebben we altijd de ambitie gehad om nieuwe bestemmingen op de kalender te zetten en de invloed van Formule 1 wereldwijd te vergroten. Vietnam zal daarom komend jaar haar debuut maken en ook het historische Zandvoort-circuit keert tot onze vreugde terug op de kalender."

"Zowel de FIA als alle teams zijn unaniem akkoord gegaan met de uitbreiding van de kalender, wat eens te meer aangeeft dat iedereen het volste vertrouwen heeft in de toekomst van de sport, die met zo'n 500 miljoen fans een van de grootste en meest gevolgde sporten ter wereld is en blijft", aldus Carey.

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team