Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 bereid om trainingen op vrijdag aan te passen'

De trainingen op vrijdag worden vaak gezien als saai en er komt doorgaans dan ook weinig publiek op af. Volgens F1-baas Ross Brawn denkt de Formule 1 na over veranderingen, maar wil het geen radicale veranderingen doorvoeren.

De vrijdag tijdens een Formule 1-weekend is niet bepaald de meest opwindende dag. Twee vrije trainingen van elk 90 minuten, waarin de teams vaak niet het achterste van hun tong laten zien. Liberty Media denkt er dan ook over na om de vrijdagtrainingen wat aan te passen, ook zodat er meer wedstrijden kunnen worden verreden in de toekomst. "Ik denk dat de vrijdagtrainingen wel ter discussie staan" , zegt Brawn tegenover Sky Sports. "Blijven we bij twee trainingen of is het misschien beter om terug te gaan naar één training? Dat soort dingen bespreken we momenteel."

"Een andere factor is het aantal wedstrijden op de kalender. We willen graag meer wedstrijden, maar past daar een vrijdag met twee vrije trainingen bij?" , vervolgt Brawn. Liberty Media denkt er dus over na om het format op vrijdag wat aan te passen, maar de wedstrijddag blijft volgens Brawn hoe dan ook intact. "De wedstrijden in de Formule 1 zijn perfect. Ze duren niet te lang en ook niet te kort." "We zullen ons dus niet focussen op de wedstrijd zelf, maar eerder de dingen er omheen" , aldus Brawn.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'