Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 blijft mooie dames houden'

Het verdwijnen van de grid girls was geen makkelijke beslissing. Dat laat F1-baas Chase Carey weten. Hij verzekert de fans dat de mooie dames aanwezig blijven bij de race.

Carey liet aan de Daily Telegraph weten dat hij zelf een voorstander is van de grid girls. Liberty Media moest echter aan het 'belang' van de fans denken. Deze fans veegden de vloer aan met de beslissing. "Ik denk dat we de daar vooraf op gerekend hadden. Het is niet verrassend dat veel fans die de sport al lang volgen het zagen als onderdeel van de sport waarmee ze zijn opgegroeid. Dat respecteer ik." "Persoonlijk hou ik van de grid girls, maar het is geen beslissing die ik voor mezelf maak. Het is een beslissing voor de fans." Een kleine groep van de bevolking kon zich niet meer vinden in de grid girls. "Ik denk dat er een aantal mensen het onderwerp aan het licht brachten. Zij vonden het uitbuitend of niet langer gepast in de moderne wereld."

Het afschaffen van de grid girls betekent niet dat er niet langer modellen aanwezig zijn bij de race en ingezet worden voor promotionele activiteiten in de paddock. "We behouden de glamour en de mooie dames blijven behouden tijdens de races", laat Carey weten. "Ik denk dat het onderdeel is van het leven en het is onderdeel van iets wat onze sport zo populair maakt. De F1 is een sport met glamour en mystiek, maar ik denk dat we ons wel moeten ontwikkelen." "In de huidige wereld zijn er verschillen ten opzichte van de gevoeligheid ten opzichte van tien of twaalf jaar geleden. Daar moet je gehoor aan geven."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi