'Formule 1 blijft ook zonder Ferrari bestaan'

13 jan. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Wie Formule 1 zegt, heeft het vrijwel ook automatisch over Ferrari. De Italiaanse renstal is namelijk het oudste Formule 1 team en al sinds de jaren '50 actief in de koningsklasse van de autosport. Toch komt er misschien binnen afzienbare tijd een einde aan het tijdperk van Ferrari in de Formule 1.

Formule 1 overleeft eventueel vertrek Ferrari wel

Ferrari dreigt namelijk om de Formule 1 te verlaten als Liberty Media niet enigszins tegemoet komt aan hun wensen. De nieuwe Formule 1 eigenaren willen er namelijk voor zorgen dat de sport weer tot de verbeelding gaat spreken en heeft daartoe een aantal maatregelen aangekondigd.

Vooral Ferrari verzet zich hard tegen bepaalde plannen van Liberty Media. Zo ziet de Italiaanse renstal absoluut niks in het voorstel om een zogenaamd budgetlimiet in te stellen. Teameigenaar Sergio Marchionne roept dan ook te pas en te onpas dat Ferrari zich terugtrekt uit de Formule 1 als bepaalde maatregelen worden doorgevoerd.

Velen geloven niet dat het ook daadwerkelijk zo ver gaat komen. Vooral nu ook Alfa Romeo terugkeert in de Formule 1 als titelsponsor van Sauber. Toch hoeven de fans zich geen zorgen te maken dat een eventueel vertrek van Ferrari ook het einde van de Formule 1 betekent.

In gesprek met Sky Sports F1 laat Ross Brawn weten dat de Formule 1 altijd blijft.

"De Formule 1 overleeft altijd, ook zonder Ferrari. Zulke dingen hebben we allemaal al een keer meegemaakt. Van wereldkampioenen die de sport hebben verlaten maar ook de nodige tragedies. De Formule 1 heeft zich daarvan altijd hersteld en blijft ook gewoon bestaan. Of dat nu mét of zonder Liberty Media, Ferrari of wie dan ook is."

Ondanks de dreigementen ziet Brawn Ferrari niet zo snel vertrekken uit de Formule 1 maar tegelijkertijd waarschuwt hij Ferrari ook alvast.

"Ferrari hoort bij de DNA van de Formule 1. Dat willen we niet kwijtraken maar alles moet wel kloppen. We kunnen de Formule 1 niet gaan inrichten naar de wensen van één bepaald team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen