Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-bolide van Alonso wordt verkocht voor 'slechts' een paar ton

Altijd al een Formule 1-bolide willen hebben? Op woensdag 2 februari wordt de R24 van Fernando Alonso onder de hamer gebracht in Parijs. Wie de geel-blauwe bolide mee naar huis wil nemen zal een flinke prijs moeten betalen, want het startbedrag van de veiling ligt al op enkele tonnen..

Een Formule 1-bolide kopen is niet zo makkelijk. Ze worden niet zomaar even aangeboden en, als ze dan een keer te koop zijn, worden ze geveild voor torenhoge bedragen. Dit is ook het geval bij de Renault R24, waarmee Fernando Alonso de laatste drie Grands Prix van 2004 verreed. Het ontwerp van de auto was een succes, want Renault veroverde de derde plaats in het constructeurskampioenschap en vormde een belangrijke stap naar de R25, waarmee Alonso zijn eerste wereldkampioenschap pakte. Wie een bod wil doen op de bolide moet snel richting Parijs, want de auto wordt morgen, op woensdag 2 februari, geveild in de Franse hoofdstad. Voor Jan Modaal zal het weinig zin hebben om een bod uit te brengen: veilinghuis Sotheby's gaat uit van een verkoopprijs van 350.000 tot 450.000 euro. De kans dat een vermogend liefhebber hier nog een tonnetje of wat overheen biedt is natuurlijk ook niet ondenkbaar.

Rijden met de R24 wordt lastig

Wie de R24 koopt, krijgt eigenlijk het chassis. De peperdure onderdelen zoals de motor ontbreken, waardoor het voertuig ook niet rijklaar is. Wel heeft de bolide waar Alonso tweemaal vierde (China en Brazilië) en eenmaal vijfde (Japan) werd, een opknapbeurt gekregen van de huidige eigenaar. De iconische blauwe en gele kleuren werden weer op de bolide aangebracht, waardoor de R24 er weer zo uitziet als in 2004. Ook het op maat gemaakte racestuur van Alonso zit bij de bolide. Toch benieuwd naar de veiling? Alle details vind je hier .

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin