Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hamilton tegen aanpassing Formule 1-circuit in Melbourne

Voor het eerst sinds de Formule 1 in 1996 neerstreek op het stratencircuit in Melbourne zal de baan worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Dat moet volgens de meest succesvolle coureur helemaal niet gebeuren.

Er staat Albert Park, waar elk Formule 1-seizoen wordt afgetrapt op het Melbourne Grand Prix Circuit, een grote aanpassing te wachten. Topman Andrew Westacott laat in lokale krant The Age weten dat er een nieuwe asfaltlaag op de planning staat, ergens tussen nu en 2021.

"Ik vind de baan fijn zoals 'ie is", stelt Hamilton. "Het is een geweldig circuit omdat er geen grote uitloopzones zijn. Als je even niet goed stuurt, doet dat meestal pijn. Zo hoort het te zijn."

De vijfvoudig wereldkampioen vervolgt: "De hobbels horen bij het karakter van deze baan, dus als je die weghaalt, verliest het z'n eigenzinnigheid. De hobbels maken het rijden voor ons lastiger, maar dat hoort er juist bij. Ik hou niet van die supervlakke, supergladde banen die het ons niet lastig maken." Sebastian Vettel sluit zich bij de Brit aan.

Of de nieuwe asfaltlaag daadwerkelijk komt binnen twee jaar, is afhankelijk van reactie van de FIA, aldus Westacott. In het verleden gaf wijlen Charlie Whiting daarover advies, nu is het aan zijn voorlopige opvolger Michael Masi.

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez