GP Frankrijk

Pierre Gasly en Romain Grosjean staan in het middelpunt van de belangstelling tijdens de Grand Prix van Frankrijk, die gehouden wordt in het voorlaatste weekend van juni. Plaats van handeling is voor de tweede achtereenvolgende keer het Circuit Paul Ricard.

Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2019

In het middelpunt van niets ligt een circuit dat aan alle eisen voldoet: de High Tech Test Track kan op liefst 167 manieren worden bereden. Het Circuit Paul Ricard is gelegen op een plateau en daarom is het oppervlak van de baan zo glad als een biljartlaken. De grote uitloopstroken, met blauwe verf aangegeven, springen in het oog.

De rijders bereiken bijzonder hoge topsnelheden op het rechte stuk van Mistral, dat overigens genoemd is naar een wind die door de regio waait.

De allereerste Franse Grand Prix werd gehouden in het allereerste seizoen van de Formule 1, dit was echter niet op het Circuit Paul Ricard maar op het fameuze Reims-Gueux. Paul Ricard, dat officieel tot het dorpje Le Castellet behoort, stond in 1971 voor de eerste keer op de Grand Prix-kalender.

Wanneer staat de Grand Prix van Frankrijk 2019 op de agenda?

Dit jaar vindt de Grand Prix van Frankrijk plaats in het weekend van 21 tot en met 23 juni 2019 en is het de achtste race op de Formule 1-kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 15:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de Grand Prix van Frankrijk?

De GP van Frankrijk begint op zondag 23 juni 2019 om 15:10 uur Nederlandse tijd. De race is live te volgen via de liveblog van Racingnews365 en op televisie op Ziggo Sport en RTL Duitsland.

SessieDatumTijd (NL)
Eerste vrije trainingvrijdag 21 juni 201911:00 - 12:30
Tweede vrije trainingvrijdag 21 juni 201915:00 - 16:30
Derde vrije trainingzaterdag 22 juni 201912:00 - 13:00
Kwalificatiezaterdag 22 juni 201915:00 - 16:00
Racezondag 23 juni 201915:10 - 17:10

Bijzondere momenten uit de historie van de GP van Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk kan buigen op een lange geschiedenis in de Formule 1. Zoals bovenvermeld werden al vanaf het allereerste Formule 1-seizoen wedstrijden gehouden bij de zuiderbuur van België. Reims-Gueux, maar ook Rouen-les-Essarts, Dijon-Prenois, Paul Ricard, Le Mans, Clermont Ferrand en Magny-Cours bevolkten eens of meerdere keren de Formule 1-kalender.

Onvergetelijk zijn de prachtige duels die Gilles Villeneuve en René Arnoux uitvochten op Dijon, de strijd tussen David Coulthard en Michael Schumacher op Magny-Cours en de gigantische klapper van Mauricio Gugelmin in Le Castellet.

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de vrije training, kwalificatie, race en het laatste nieuws? Maak een account aan en ontvang notificaties van de prestaties van Max Verstappen en het belangrijkste nieuws!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen