Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs gaan bloedheet weekend tegemoet in Frankrijk

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de aanstaande Grand Prix van Frankrijk. Het wordt warm, heel warm op het Circuit Paul Ricard.

De achtste race van het seizoen is de GP van Frankrijk. Op het circuit van Le Castellet racen de coureurs hun 53 ronden onder droge condities. Daarbij schijnt de zon volop en moeten bezoekers rekening houden met een hoge zonkracht. Het wordt ook zeer warm met temperaturen die stijgen tot tegen de 30 graden op zondag. De vrije trainingen op vrijdag, zowel rond het middaguur als in de namiddag, vormen een goede indicatie voor het weer tijdens de race. Het blijft droog en de zon en sluierwolken wisselen elkaar af. De temperatuur stijgt naar 27 graden.

Zaterdag tijdens de derde vrije training en ook tijdens de kwalificatie verandert er weinig. De zon schijnt wederom volop en het blijft droog. De temperatuur wordt een graadje hoger en stijgt naar 28 graden. Tijdens de race zelf op zondag wordt het dus 29 graden en schijnt de zon volop. Bezoekers moeten rekening houden met een zeer hoge zonkracht. De UV-index is dit weekend 8-9 en dat betekent dat je zeer snel kan verbranden. Zeker bij zonkracht 9 verbrand je binnen tien minuten.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'