Formule 1-coureurs krijgen revolutionaire helm in 2019

07 jun. 2018 06:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De FIA heeft de verplichte nieuwe helm voor 2019 gepresenteerd. Vanaf 2019 moeten alle Formule 1-helmen voldoen aan strengere veiligheidseisen.

Nieuwe Formule 1-helmen tillen veiligheid naar een nog hoger niveau

Het prototype dat de FIA op woensdag onthulde was van het merk Bell, maar ook Arai, Schuberth en Stilo werken aan helmen die aan de nieuwe veiligheidseisen voldoen. Het zijn de vier grootste merken die actief zijn in de Formule 1.

De nieuwe helmen voor 2019 moeten de rijders beter beschermen tegen rondvliegende fragmenten die op hoge snelheid de helm raken. Daarnaast moeten de helmen de energie bij zware impacts beter absorberen.

De opening van het vizier is tevens een centimeter smaller geworden om de kans op letsel aan het gezicht van de rijders bij rondvliegend puin verder te verkleinen.

FIA's veiligheidsdirecteur Laurent Mekies ziet de introductie van de nieuwe helm als een nieuwe stap om de veiligheid van coureurs nog verder te verbeteren: 

"De helmen in de Formule 1 waren al de veiligste in de wereld, maar nu gaan we nog weer een stap verder. Het is belangrijk dat we de veiligheid van onze rijders continu blijven verbeteren."

De nieuwe helmen moeten vanaf 2019 verplicht worden gedragen door coureurs in de Formule 1, waarna het de bedoeling is dat andere raceklassen dat voorbeeld volgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen