Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs krijgen revolutionaire helm in 2019

De FIA heeft de verplichte nieuwe helm voor 2019 gepresenteerd. Vanaf 2019 moeten alle Formule 1-helmen voldoen aan strengere veiligheidseisen.

Het prototype dat de FIA op woensdag onthulde was van het merk Bell, maar ook Arai, Schuberth en Stilo werken aan helmen die aan de nieuwe veiligheidseisen voldoen. Het zijn de vier grootste merken die actief zijn in de Formule 1. De nieuwe helmen voor 2019 moeten de rijders beter beschermen tegen rondvliegende fragmenten die op hoge snelheid de helm raken. Daarnaast moeten de helmen de energie bij zware impacts beter absorberen.

De opening van het vizier is tevens een centimeter smaller geworden om de kans op letsel aan het gezicht van de rijders bij rondvliegend puin verder te verkleinen. FIA's veiligheidsdirecteur Laurent Mekies ziet de introductie van de nieuwe helm als een nieuwe stap om de veiligheid van coureurs nog verder te verbeteren: "De helmen in de Formule 1 waren al de veiligste in de wereld, maar nu gaan we nog weer een stap verder. Het is belangrijk dat we de veiligheid van onze rijders continu blijven verbeteren." De nieuwe helmen moeten vanaf 2019 verplicht worden gedragen door coureurs in de Formule 1, waarna het de bedoeling is dat andere raceklassen dat voorbeeld volgen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje