Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs maken massaal hun debuut voor nieuwe teams

Het Formule 1-seizoen 2023 is al begonnen. Op dinsdag kwamen ruim twintig coureurs in actie, waarbij het voor sommigen hun eerste meters waren voor een nieuwe werkgever, of voorafgaand aan hun Formule 1-racedebuut.

24 namen kwamen er totaal in actie tijdens de testdag in Abu Dhabi. 14 'normale' fulltime coureurs en tien 'rookies'. Van die tien rookies zullen er volgend jaar echter ook een aantal fulltime racen in de Formule 1. Nyck de Vries, Oscar Piastri en Logan Sargeant waren de drie rookies die volgend jaar in actie komen voor respectievelijk AlphaTauri, McLaren en Williams. Verder zagen we ook enkele coureurs alvast de overstap maken naar hun nieuwe team. Afgelopen zondag reed Pierre Gasly bijvoorbeeld nog voor AlphaTauri, maar deze dinsdag was hij al in de Alpine-bolide te vinden. Ook Fernando Alonso reed al zijn eerste meters in zijn Aston Martin, terwijl Nico Hulkenberg aan zijn eerste werkdag voor Haas begon. Live beelden van de test waren er niet, maar vele fotografen, waaronder Michael Potts namens RacingNews365, waren wel aanwezig op het Yas Marina Circuit om de test vast te leggen. We zetten de mooiste kiekjes op een rij.

Nyck de Vries - AlphaTauri

Nyck de Vries maakte zijn eerste meters voor AlphaTauri. Het is de vierde verschillende auto waarin hij dit jaar officiële meters rijdt. Na Mercedes, Williams en Aston Martin nu dus ook voor AlphaTauri. Bovendien reed hij in de zomer ook een privétest voor Alpine. De Vries is voortvarend begonnen aan zijn nieuwe F1-avontuur, want met 151 ronden reed hij een enorme afstand, waar hij volgend jaar ongetwijfeld veel aan zal hebben als hij begint aan zijn eerste fulltime seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Oscar Piastri - McLaren

Logan Sargeant - Williams

Nico Hulkenberg - Haas

Fernando Alonso - Aston Martin

Pierre Gasly - Alpine

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024