Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs racen met fans over het circuit

De Formule 1 lanceert voor komend seizoen een unieke ervaring voor de fans. Tijdens tien Grand Prix-weekenden nemen coureurs als Lewis Hamilton en Fernando Alonso hen mee over het circuit in een aansprekende sportbolide.

Het programma, door de organisatie aangekondigd als het 'Pirelli Hot Laps'-programma, zal het levenslicht zien tijdens de Grand Prix van Bahrein. Het idee? Fans stappen naast een Formule 1-coureur in een supercar en verkennen samen met hen het circuit. Red Bull's partner Aston Martin en McLaren hebben hun medewerking aan het programma al toegezegd en naar verwachting zullen er nog meer merken dat voorbeeld volgen. En ja, de kans bestaat dat de fans Max Verstappen of Fernando Alonso in deze wegmonsters aantreffen.

In het verleden waren er al vaker evenementen waarbij Formule 1-coureurs met een bijrijder het circuit rondgingen, maar dit betrof vrijwel altijd celebrities. Nu stappen voor het eerst de fans in. De commerciële directeur van de Formule 1, Sean Bratches, is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de aankondiging: "Voor fans is dit natuurlijk een kans die ze anders nooit zouden krijgen. Dit is opnieuw een mooi voorbeeld van hoe we de fans op de eerste plaats willen laten komen." De gelukkige fans worden geselecteerd aan de hand van diverse winacties die gedurende het seizoen door de Formule 1-organisatie en partner Pirelli worden opgezet.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'