Sebastian Vettel Duitsland

  • Team: Ferrari
  • Helm: Sebastian Vettel - 5
  • Startnummer: 5
De Duitse Formule 1 coureur Sebastian Vettel gaat in 2018 op jacht naar zijn vijfde wereldtitel met het team van Ferrari. Na een mislukte poging in 2017 hoopt de viervoudig wereldkampioen dit jaar te zegevieren. Aan de zijde van de Duitser rijdt Kimi Raikkonen.

Sebastian Vettel op jacht naar succes bij Ferrari

Sebastian Vettel zien we voor het eerst als piepjong mannetje in actie bij het team van BMW-Sauber. In Amerika 2007 rijdt hij zijn eerste race als vervanger van Robert Kubica. Een uitstekend weekend sluit hij af met zijn eerste punten finish.

Carrière Vettel gaat als een komeet

Daarop gaat het hard. Red Bull heeft het jonge talent in het vizier en biedt hem een contract aan bij het opleidingsteam van Scuderia Toro Rosso. Hiervoor rijdt Vettel in 2007 de resterende races en komt hij ook in 2008 uit. Goede resultaten worden nog afgewisseld met fouten, maar verbazingwekkend is het weekend in Monza. Op een natte baan pakt Vettel de pole om een dag later onbedreigd naar de zege te rijden. Red Bull beloont hem met een overstap naar het topteam van Red Bull Racing.

© Red Bull Contentpool

Vettel domineert de Formule 1

Voor de F1-fans was het even slikken. Net waren ze verlost van de dominante Michael Schumacher, maar ze krijgen er direct aan andere Duitser voor terug. In 2009 vindt Red Bull de weg omhoog met de eerste zege(s) in de geschiedenis van het team.

Meesterontwerper Adrian Newey heeft de smaak te pakken en bouwt in de jaren 2010 tot en met 2013 een winnende bolide. Met name in 2011 en 2013 is de dominantie van Sebastian Vettel gigantisch. Zo wint hij in 2013 de laatste negen races! Vettel wordt in alle vier de seizoen wereldkampioen.

Sebastian Vettel won vier wereldtitels op rij in de periode 2010-2013 met Red Bull

Vettel in de voetsporen van Schumacher bij Ferrari

In 2014 komt het verval bij Red Bull. Door de nieuwe reglementen kan motorleverancier Renault niet meer meekomen en bij de Duitser lijkt de glans er ook wel af. Sebastian is toe aan iets nieuws en vindt zijn uitdaging bij Ferrari.

© Ferrari

De Italiaanse renstal verkeerd in een crisis en wacht al sinds 2007 op een nieuwe wereldtitel. Vettel hoopt dat hij in de voetsporen kan treden van zijn idool, vriend en mentor Michael Schumacher. Deze won liefst vijf titels bij de Scuderia Ferrari.

Het seizoen 2015 begon nog redelijk en met drie zeges herpakte Ferrari zich voor een zeer teleurstellend 2014 seizoen. In 2016 liep het totaal niet en zorgde wanbeleid en allerlei randzaken voor torenhoge frustraties bij Vettel. Ferrari bleef op nul zeges staan.

In 2017 strijdt Vettel met Hamilton om het wereldkampioenschap. De Duitser won uiteindelijk vijf races en pakte 13 podiums. Dit was uiteindelijk niet genoeg voor een wereldtitel. Kan hij zich in 2018 revancheren?

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen