Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 denkt na over standaard-band voor vrije trainingen

In een poging de Formule 1 minder voorspelbaar te maken denkt de Formule 1 na over het afschaffen van het vrij testen van banden tijdens de vrije trainingen. Een standaard-compound voor deze sessies moet het verdere verloop van het weekend minder voorspelbaar maken.

Het is Williams' technisch kopstuk Paddy Lowe die onthult dat Ross Brawn met dat bewuste idee speelt en dat hij dat kenbaar heeft gemaakt bij de teams: "Ross Brawn heeft hier een balletje over opgegooid. Het idee is om voor de vrijdag een basisband te ontwikkelingen, waarna iedereen op goed geluk de race in gaat", aldus Lowe in gesprek met Motorsport.com .

Lowe spreekt van een 'geweldig idee', aangezien ook hij ziet dat het weekend te voorspelbaar is geworden: "De auto's zijn mega betrouwbaar en de afstelling al volledig geoptimaliseerd. Enkel de rijders maken met hun fouten nog het verschil, maar ook dat komt anno 2019 amper nog voor." Lowe is dus een voorstander van het inbouwen van 'meer verstoringen': "Ross Brawn heeft ingezien dat de optimalisatie van alles de onvoorspelbaarheid van races in de weg staat. Meer ruis op de lijn zou goed zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'