© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Formule 1 gaat samenwerken met Snapchat

13 jul. 2017 13:53 Ruud Dimmers 0 reacties
Liberty Media heeft een deal gesloten met het populaire Snapchat. Onderdeel van deze deal is dat er op een interactieve manier beelden worden gedeeld van de Formule 1 op Snapchat.

Vanaf GP Engeland direct Formule 1 beelden op Snapchat

Dit weekend wordt de samenwerking gelanceerd en kunnen gebruikers zelf via 'Our Stories' verslag doen van de GP van Groot-Brittannië. Gebruikers kunnen foto's en video's uploaden en zo een bijdrage leveren. 

Belangrijkste doelstelling is om het publiek en de fans meer te betrekken bij de Formule 1. Een van de actiefste Snapchat gebruikers van dit moment is Lewis Hamilton. De Brit die tijdens een GP weekend selfies en video's maakt en post op zijn online kanalen.

Later dit jaar zal er ook tijdens de Grands Prix van Singapore, Japan, Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi verslag worden gedaan via Snapchat. 

De samenwerking met Snapchat past bij het verbreden van de doelgroep van de Formule 1. Veel jongeren vinden de sport niet erg aantrekkelijk, onder meer doordat de races soms saai zijn. Met dit soort korte clips wil de FOM ook de jonge fans meer betrekken bij de sport en inspelen op de snel veranderende digitale wereld. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen