Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

Formule 1 GP Nederland afgelast: de gevolgen voor Circuit Zandvoort

De Formule 1 Grand Prix van Nederland gaat in 2020 officieel niet door, dat maakte de organisatie vandaag (donderdag) officieel bekend. De Formule 1 zal Circuit Zandvoort links laten liggen, in ieder geval tot volgend jaar.

Zandvoort GP Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zoals het persbericht aankondigde, is de comeback van de Nederlandse Grand Prix met één jaar uitgesteld. Hoe de race er volgend jaar uit gaat zien, is nog onbekend. Wanneer wordt de Nederlandse Grand Prix verreden, en is daar überhaupt publiek bij aanwezig? Het zijn allemaal vragen die nog onbeantwoord blijven.

Net zoals bij zoveel vragen, ligt het antwoord verscholen in dat wat de coronacrisis nog teweeg gaat brengen. Hoe keert Nederland terug naar het normale leven, met ingebrip van grote evenementen zoals bijvoorbeeld de Dutch GP? De piek van de eerste coronagolf lijkt alweer enkele weken achter ons te liggen, maar valt het uit te sluiten dat er een tweede golf komt? Niemand die het antwoord nu al kan geven.

Natuurlijk zal Zandvoort de comeback van de Formule 1 voor tienduizenden fans op de tribunes willen vieren, maar op dit moment kan er gewoon niet gezegd worden of dit daadwerkelijk mogelijk zal zijn.

De kans dat Zandvoort haar tijdslot van begin mei op de kalender behoudt, is groot. De FIA houdt van continuïteit en het tot het minimum beperken van verschuivingen past daarin. Vanuit de Formule 1 zal er bovendien niet veel veranderen voor Circuit Zandvoort. Men heeft volgens sportief directeur Jan Lammers in goed overleg besloten het duinencircuit dit jaar over te slaan, maar de verwachting is dat alle afspraken gewoon met één jaar opschuiven. Het driejarige contract zal niet niet lopen tot en met 2022, maar tot en met 2023, zo wordt verondersteld.

Het feit dat de auto's van volgend jaar nagenoeg niet veranderen ten opzichte van die van dit jaar maakt bovendien dat volgend jaar hetzelfde feest gevierd moet kunnen worden als dit jaar het geval zou zijn geweest. Enige verschil: Sebastian Vettel rijdt dan niet meer voor Ferrari, Carlos Sainz zit in die rode bolide en Daniel Ricciardo zal zijn Zandvoort-debuut maken in een McLaren.

Lammers spoorde iedereen aan vooral geduld te betrachten. Hij wachtte zelf al 35 jaar op een nieuwe Nederlandse Grand Prix, dus dat ene jaar kon er ook nog wel bij. Het circuit is nagenoeg klaar en zal er ook volgend jaar nog piekfijn bij liggen. Mensen die reeds een kaartje hadden kunnen volgend jaar met dat kaartje de Grand Prix bijwonen en alsnog dat feest vieren waar iedereen zo naar uitkeek. Mits corona natuurlijk niet opnieuw/nog steeds roet in het eten gooit.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto