Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2020

Formule 1 GP Verenigde Staten wankelt door lokale maatregelen

Het lijkt erop dat er een streep door de Grand Prix van de Verenigde Staten gezet kan worden, oorspronkelijk ingepland voor het weekend van 25 oktober. Lokale veiligheidsmaatregelen vormen een sta-in-de-weg.

Albon VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Over wat de Formule 1 precies van plan is met de overzeese Grands Prix aan het einde van het jaar is nog maar weinig naar buiten gekomen. Men richtte zich immers eerst op een start van het seizoen op Europese grond. Alles wat daarna komt kan vanwege de maanden die daar nog tussen liggen flink aan veranderingen onderhevig zijn. De kans is echter groot dat er al vroeg een streep door de GP van van Verenigde Staten getrokken kan worden.

"We hebben in Austin als eerste een streep gezet door de grote evenementen en zullen juist die evenementen weer als laatste vrijgeven." Aan het woord is Mark Escott, directeur van Austins openbare gezondheidszorg in gesprek met de Austin American-Statesman.

Escott verwacht dat de huidige maatregelen zeker tot december gehandhaafd blijven, dat terwijl de Formule 1 Grand Prix gepland staat voor eind oktober: "Het ziet er niet naar uit dat we het risico voldoende kunnen beperken om vóór december die maatregelen te versoepelen."

Een race zonder publiek zou op het Circuit Of The Americas geen optie zijn. Het evenement draait grotendeels op subsidie van de overheid, maar daarvoor verwacht men wel dat de race het nodige aan inkomsten vanuit toerisme oplevert. Zonder die voorwaarde zou men van hogerhand geen heil zien in het racespektakel.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op