Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

'Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië gaat door', maar tweede meeting is aanstaande

Het Formule 1 Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië gaat gewoon door zoals gepland. Dat heeft een woordvoerder van de Formule 1 bekendgemaakt.

Jeddah 8
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De start van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië viel samen met een grote brand bij een nabijgelegen oliedepot van Aramco. Er zou zelfs sprake zijn van een explosie veroorzaakt door een raket- of drone-aanval en daarom kwamen de teambazen en Formule 1-coureurs vlak voor de tweede vrije training tezamen om de gebeurtenissen te bespreken.

De Formule 1 heeft middels een woordvoerder aan onder andere RacingNews365 nu echter laten weten dat het evenement gewoon doorgaat: "De Formule 1 heeft steeds contact gehouden met de autoriteiten na de gebeurtenissen van vandaag (vrijdag)."

Formule 1 volgt gebeurtenissen nauwkeurig

"Diezelfde autoriteiten bevestigen dat het evenement door kan gaan zoals gepland en wij blijven nauw contact met hen onderhouden en de we blijven de situatie nauwgezet volgen", aldus de F1.

Echter, er volgt nog een tweede bijeenkomst, naar verluidt vindt deze plaats om 20:00 uur Nederlandse tijd, drie kwartier na het einde van de tweede vrije training. Wat daar dan nog nader besproken zal worden, is nog onduidelijk.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"