Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

'Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië gaat door', maar tweede meeting is aanstaande

Het Formule 1 Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië gaat gewoon door zoals gepland. Dat heeft een woordvoerder van de Formule 1 bekendgemaakt.

Jeddah 8
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

De start van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië viel samen met een grote brand bij een nabijgelegen oliedepot van Aramco. Er zou zelfs sprake zijn van een explosie veroorzaakt door een raket- of drone-aanval en daarom kwamen de teambazen en Formule 1-coureurs vlak voor de tweede vrije training tezamen om de gebeurtenissen te bespreken.

De Formule 1 heeft middels een woordvoerder aan onder andere RacingNews365 nu echter laten weten dat het evenement gewoon doorgaat: "De Formule 1 heeft steeds contact gehouden met de autoriteiten na de gebeurtenissen van vandaag (vrijdag)."

Formule 1 volgt gebeurtenissen nauwkeurig

"Diezelfde autoriteiten bevestigen dat het evenement door kan gaan zoals gepland en wij blijven nauw contact met hen onderhouden en de we blijven de situatie nauwgezet volgen", aldus de F1.

Echter, er volgt nog een tweede bijeenkomst, naar verluidt vindt deze plaats om 20:00 uur Nederlandse tijd, drie kwartier na het einde van de tweede vrije training. Wat daar dan nog nader besproken zal worden, is nog onduidelijk.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull