Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië gaat door', maar tweede meeting is aanstaande

Het Formule 1 Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië gaat gewoon door zoals gepland. Dat heeft een woordvoerder van de Formule 1 bekendgemaakt.

De start van het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië viel samen met een grote brand bij een nabijgelegen oliedepot van Aramco. Er zou zelfs sprake zijn van een explosie veroorzaakt door een raket- of drone-aanval en daarom kwamen de teambazen en Formule 1-coureurs vlak voor de tweede vrije training tezamen om de gebeurtenissen te bespreken. De Formule 1 heeft middels een woordvoerder aan onder andere RacingNews365 nu echter laten weten dat het evenement gewoon doorgaat: "De Formule 1 heeft steeds contact gehouden met de autoriteiten na de gebeurtenissen van vandaag (vrijdag)."

Formule 1 volgt gebeurtenissen nauwkeurig

"Diezelfde autoriteiten bevestigen dat het evenement door kan gaan zoals gepland en wij blijven nauw contact met hen onderhouden en de we blijven de situatie nauwgezet volgen", aldus de F1. Echter, er volgt nog een tweede bijeenkomst, naar verluidt vindt deze plaats om 20:00 uur Nederlandse tijd, drie kwartier na het einde van de tweede vrije training. Wat daar dan nog nader besproken zal worden, is nog onduidelijk.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"