Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1 gunt Haas F1 eindelijk een meevaller met extra testtijd

Haas F1 is de laatste weken volop in het nieuws, maar nooit om de goede redenen. Nu echter wordt het team eens een meevaller gegund.

Haas VF-22 Bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Op weg naar Bahrein liep het vrachtvliegtuig dat de goederen van Haas F1 naar Bahrein moest vliegen vertraging op. Daardoor kwam het team pas op dinsdagavond aan, wat het team te weinig tijd gaf op op donderdagmorgen al de auto de baan op te sturen. In plaats daarvan reed Pietro Fittipaldi pas in de middag de eerste meters.

Om de verloren tijd te compenseren, het betreft hier immers een overmachtssituatie, vroeg Haas F1 toestemming om op zondag verder te testen, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Echter, aan het eind van de drie al geplande testdagen mag het team langer doorrijden, met een maximum van vier uur, verspreid over drie dagen.

"Dat betekent dat we één uur door kunnen rijden, of vier uur aan het einde van één dag, aangezien het totaal van vier uur verspreid wordt over een drietal dagen", zo verduidelijkt teambaas Guenther Steiner.

Haas zal op vrijdag een uur door gaan aan het einde van de dag, als Magnussen in de auto zit. Op zaterdag mag Magnussen in de ochtend eveneens een uur langer doorrijden, waarna Schumacher in de avond twee uur erbij plakt.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken