Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Formule 1 gunt Haas F1 eindelijk een meevaller met extra testtijd

Haas F1 is de laatste weken volop in het nieuws, maar nooit om de goede redenen. Nu echter wordt het team eens een meevaller gegund.

Haas VF-22 Bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Op weg naar Bahrein liep het vrachtvliegtuig dat de goederen van Haas F1 naar Bahrein moest vliegen vertraging op. Daardoor kwam het team pas op dinsdagavond aan, wat het team te weinig tijd gaf op op donderdagmorgen al de auto de baan op te sturen. In plaats daarvan reed Pietro Fittipaldi pas in de middag de eerste meters.

Om de verloren tijd te compenseren, het betreft hier immers een overmachtssituatie, vroeg Haas F1 toestemming om op zondag verder te testen, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Echter, aan het eind van de drie al geplande testdagen mag het team langer doorrijden, met een maximum van vier uur, verspreid over drie dagen.

"Dat betekent dat we één uur door kunnen rijden, of vier uur aan het einde van één dag, aangezien het totaal van vier uur verspreid wordt over een drietal dagen", zo verduidelijkt teambaas Guenther Steiner.

Haas zal op vrijdag een uur door gaan aan het einde van de dag, als Magnussen in de auto zit. Op zaterdag mag Magnussen in de ochtend eveneens een uur langer doorrijden, waarna Schumacher in de avond twee uur erbij plakt.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022