© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 heeft met racen niets te maken'

15 aug. 2018 18:41 Jan van der Burgt 1 reacties
De grote man van motorfabrikant KTM, Stefan Pierer, haalt hard uit naar de Formule 1. De KTM-voorman stelt dat de koningsklasse van de autosport geen echte sport meer is.

Pierer doet zijn uitspraken na de succesvol verlopen MotoGP-race op de Red Bull-Ring, waar een slordige 206.000 toeschouwers op af kwamen. In perspectief: naar de F1-Grand Prix trokken 185.000 toeschouwers.

De CEO van KTM, met Red Bull als titelsponsor actief in de MotoGP, heeft daar een logische verklaring voor: "De Formule 1 is geen echte sport meer. Met écht racen heeft het allang niets meer te maken. Alles wordt gecontroleerd vanuit de pits, waardoor je net zo goed een dummy in die auto's kan zetten", zo wordt Pierer geciteerd door Motorsport.com.

"In de MotoGP daarentegen kan een coureur zich nog onderscheiden. De rijder maakt voor zo'n zeventig procent zelf het verschil. MotoGP-machines zijn bovendien zo veeleisend dat niet zomaar iedereen erop plaats kan nemen."

KTM is sinds vorig jaar fulltime actief op het hoogste niveau in de wereld van de tweewielers. Het team zoekt nog naar de aansluiting met de top, maar ligt volgens Pierer op koers richting succes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen