Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Formule 1 2021

Formule 1 in afwachting van grote nieuwsklappers

De Formule 1-winterperiode is in volle gang. 'Komkommertijd' wordt het vaak genoemd, maar er wachten ons op korte termijn nog enkele enorme onthullingen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Medio januari lijkt het wel of de Formule 1-wereld stil staat. Nieuws is er nauwelijks en het is wachten tot volgende maand de diverse teams hun nieuwe bolides presenteren, en op de wintertest die een maand later van start gaat. Echter, er hangt de Formule 1 nog een paar grote nieuwsklappers boven het hoofd.

Het gaat voornamelijk om aankondigingen die we al veel eerder hadden verwacht. Zo is het nog altijd onduidelijk met welke motoren Red Bull in 2022 gaat rijden na het vertrek van Honda uit de Formule 1. Men wilde daar in november van het vorige jaar al duidelijkheid over hebben, maar de gewenste oplossing, namelijk het in eigen beheer doorgaan met verouderde Honda-motoren, stuitte op veel weerstand van rivaliseren teams.

Red Bull wil een engine freeze zien, en hoewel de concurrenten daar wel voor te porren zijn, stellen ze allemaal hun eigen voorwaarden. Er klinken geluiden dat een aankondiging steeds dichterbij komt, waarbij het er meer en meer op begint te lijken dat het team rond Max Verstappen (deels) zijn zin krijgt. In de wereld van de Formule 1 weet je echter nooit iets zeker en dus kunnen we alleen maar afwachten.

Lewis Hamilton

Als je het dan hebt over potentiële verrassingen, dan valt automatisch de naam van Lewis Hamilton. Als we de wildste geruchten moeten geloven, verlopen de gesprekken tussen Mercedes en Lewis Hamilton over een nieuw contract voor de stercoureur uiterst stroef. Het gevaar dat men er onderling niet uitkomt, ligt op de loer, zo luiden de verhalen.

Die geruchten worden veelal gebaseerd op geluiden van 'bronnen nabij Mercedes', aangezien de betrokken zelf roepen dat ze er echt wel uitkomen. Echter, het is al even geleden dat we van Toto Wolff en Lewis Hamilton zelf iets hebben gehoord. Ga er echter gerust vanuit dat de kans dat Hamilton ook in 2021 voor Mercedes rijdt by far het grootst is, een Formule 1 zonder de Brit kun je je toch niet voorstellen? Maar ook als er witte rook komt vanuit Brackley, is het de vraag hoe het contract eruitziet en voor hoeveel jaar de kampioen heeft getekend.

F1-kalender op losse schroeven

Vorige werd duidelijk dat de Formule 1-kalender flink op de schop zou gaan onder invloed van het coronavirus. De Grand Prix van Australië werd verschoven, de Grand Prix van China komt waarschijnlijk in zijn geheel te vervallen en de races op Imola en Portimao maakten een onverwachte comeback op de kalender. De kans is echter groot dat dat niet de laatste wijzigingen zijn.

Het coronavirus houdt immers niet alleen de Formule 1, maar de mondiale auto- en motorsport in haar greep. De uitbraak van de nieuwe, Engelse variant van het Covid-19-virus hangt bovendien als een nieuw, maar groot vraagteken boven de Formule 1 en diverse andere raceklassen. Daar staat echter tegenover dat er wereldwijd begonnen is met het vaccineren van mensen, wat moet zorgen dat er iets van licht aan het einde van de tunnel gloort.

De winterperiode verloopt dus vooralsnog redelijk rustig, maar er zijn nog enkele bommen die nog moeten barsten. Wanneer dat gebeurt en wat de impact daarvan zal zijn, dat is afwachten.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

3 reacties