© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 in Duitsland niet achter de decoder'

18 dec. 2017 11:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Goed nieuws voor de Formule 1 fans in Nederland en Duitsland. De komende drie seizoen zal de Formule 1 nog te zien zijn via RTL Duitsland. Het plan om de races bij Sky onder te brengen zijn van tafel.

'Sky grijpt naast Formule 1 rechten in Duitsland'

Het huidige F1-contract van RTL Duitsland liep af en betaalzender Sky had grote interesse in het verwerven van de TV-rechten voor de Formule 1. Bild meldde recent dat RTL een nieuw driejarig contract heeft getekend met F1-eigenaren Liberty Media. Dit betekent dat de Formule 1 niet achter de decoder verdwijnt.

Pay-TV ligt gevoelig in Duitsland waar per race ongeveer 4,5 miljoen mensen de races kijken via RTL. Met de sport achter de decoder zou dit aantal fors dalen. Het Duitse Quotenmeter.de liet weten dat de exclusieve deal met Sky Sports bijna gereed was, maar dat de teams tegen dit plan zijn.

Duitsland is een zeer belangrijk land voor de Formule 1. Een deal met Sky zou commercieel gezien interessant zijn voor de teams, maar de dalende kijkcijfers zouden nadelig zijn voor de sponsoren.

De Formule 1 heeft de laatste decennia veel succesvolle Duitse coureurs en teams gehad. Bekendste voorbeelden daarvan zijn zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, Sebastian Vettel en natuurlijk het F1-team van Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen