Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-kalender staat op springen: in de toekomst nog meer races?

De laatste jaren komen er steeds meer races bij de op Formule 1-kalender. Waar houdt het op? Voorlopig lijkt het einde van de uitbreiding nog niet in zicht.

Dit jaar staan er 23 raceweekenden op de planning in de Formule 1, waarvan er nog een vacante plek in moet worden gevuld nadat de GP van Rusland werd geschrapt. De kalender wordt steeds groter en groter en de interesse groeit steeds verder. De afgelopen jaren zagen we Grands Prix als die van Duitsland verdwijnen, terwijl races in Saoedi-Arabië en Qatar er voor terugkeerden. Verder wil F1 Las Vegas toevoegen aan de kalender, terwijl de GP in China volgend jaar ook weer terugkeert. De kalender lijkt dan ook nog verder te zullen groeien.

Nieuwe races

Volgens F1-CEO Stefano Domenicali is de interesse groot. "Niet alleen Las Vegas wil een race organiseren, andere steden ook", vertelt hij aan Sky Sports . "We moeten de balans vinden en zien welke kansen er liggen. Snel zullen we laten weten wat onze strategie is om de markt verder te ontwikkelen." "We hebben Amerika en China, maar ook in Afrika is er potentie. Er is daar veel interesse en het is ook een geografisch gebied dat mist op de kalender."

30-koppige kalender?

Momenteel is het magische getal 23, maar in de toekomst kan dat zeker nog verder groeien. Tot en met 2025 is het maximum aantal races vastgezet in de regels op 24, maar wie weet wat er daarna gebeurt. Door de grote vraag lijkt het logisch dat de kalender nog verder uit zal breiden. "Er is zeker potentie om naar 24 races te gaan", bevestigt Domenicali. "Er is zelfs potentie om naar 30 races te gaan als je naar de interesse kijkt die we van over de hele wereld krijgen." "Het is aan ons om de juiste balans te vinden qua circuits die we in F1 willen hebben en de historische circuits die we nog steeds graag op de kalender zien", aldus de Italiaan. Het kan dan ook wel eens zijn dat iconische circuits als Spa-Francorchamps moeten wijken voor nieuwe races in bijvoorbeeld China of Amerika. "Er zijn enkele circuits die aflopende contracten hebben en sommige huidige Grands Prix zullen in de toekomst niet meer deel uit maken van de kalender", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi