‘Formule 1-kampioenschap voor vrouwen is serieuze optie’

29 nov. 2017 06:55 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel er officieel ook vrouwen mee mogen doen aan de Formule 1, gebeurt het in de praktijk vrijwel nooit. In bijna alle raceklassen blijft het lastig voor vrouwen om de top te bereiken en dus zijn er plannen om een competitie op te richten die op de Formule 1 lijkt, waar alleen vrouwen aan mee mogen doen.

Komt er een kampioenschap voor vrouwen?

Volgens de laatste geruchten is een competitie alleen voor vrouwen momenteel een serieuze optie. Een Brits bedrijf zou bereidt zijn om een grote investering te doen en zo de competitie mogelijk te maken.

In het eerste jaar, waarschijnlijk in 2019, is het plan om zes wedstrijden te organiseren. Vijf wedstrijden zullen er in Europa worden verreden en een wedstrijd in Amerika.

De kampioen van de raceklasse wordt naar verluid een test in een ‘echte’ Formule 1-bolide aangeboden.

De laatste vrouw die betrokken was bij de Formule 1 was Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Wolff was ontwikkelingsrijder bij Williams en daarmee niet direct actief in de Formule 1.

De laatste vrouw die in een Formule 1-Grand Prix meedeed was Lella Lombardi, die tijdens de GP van Oostenrijk in 1976 deelnam voor het team van RAM Racing.

Carmen Jorda, ex-ontwikkelingsrijder van Renault en Lotus, is nog altijd een graag geziene gast op de paddock. Jorda is dan ook heel blij met het initiatief.

“Ik denk dat een kampioenschap voor vrouwen ons een kans geeft om op hetzelfde niveau te presteren als de mannen. Ooit zal het er van gaan komen”, spreekt Jorda vol goede moed.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen