Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 komt met officieel E-sports wereldkampioenschap

De opkomst van E-gaming ontgaat ook de Formule 1 niet. Eigenaren Liberty Media, Codemasters en Gfinity slaan de handen ineen. Gamers kunnen zichzelf kwalificeren en uiteindelijk maken de twintig beste coureurs in Abu Dhabi uit we de snelste ter wereld is.

De Formule 1 krijgt er een officieel E-games kampioenschap bij. Deze week wordt de nieuwe game F1 2017 gelanceerd en gamers krijgen online de kans om zichzelf te kwalificeren voor het Formule 1 E-kampioenschap. Iedereen kan zich proberen te kwalificeren en de 40 snelste gamers kwalificeren zich voor de halve finales, die plaatsvinden in de Londense Gfinity Arena op 10 en 11 oktober. Die wedstrijden worden live uitgezonden. De twintig snelste coureurs gaan door naar de finale, die op het programma staat tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Daar worden drie virtuele races verreden om de eerste F1 eSports-wereldkampioen te kronen.

De uiteindelijke winnaar kwalificeert zichzelf automatisch voor de halve finales van 2018, maar wat veel gaver is: je krijgt je eigen karakter in de game F1 2018. De Esports Series is een samenwerking tussen de Formule 1, gameproducent Codemasters en Gfinity, een marktleider op het gebied van evenementen en competities in de e-sports.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'