Formule 1 komt met officieel E-sports wereldkampioenschap

21 aug. 2017 10:13 Ruud Dimmers 0 reacties
De opkomst van E-gaming ontgaat ook de Formule 1 niet. Eigenaren Liberty Media, Codemasters en Gfinity slaan de handen ineen. Gamers kunnen zichzelf kwalificeren en uiteindelijk maken de twintig beste coureurs in Abu Dhabi uit we de snelste ter wereld is.

Formule 1 E-gamers krijgen eigen kampioenschap

De Formule 1 krijgt er een officieel E-games kampioenschap bij. Deze week wordt de nieuwe game F1 2017 gelanceerd en gamers krijgen online de kans om zichzelf te kwalificeren voor het Formule 1 E-kampioenschap.

Iedereen kan zich proberen te kwalificeren en de 40 snelste gamers kwalificeren zich voor de halve finales, die plaatsvinden in de Londense Gfinity Arena op 10 en 11 oktober. Die wedstrijden worden live uitgezonden. De twintig snelste coureurs gaan door naar de finale, die op het programma staat tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Daar worden drie virtuele races verreden om de eerste F1 eSports-wereldkampioen te kronen.

De uiteindelijke winnaar kwalificeert zichzelf automatisch voor de halve finales van 2018, maar wat veel gaver is: je krijgt je eigen karakter in de game F1 2018.

De Esports Series is een samenwerking tussen de Formule 1, gameproducent Codemasters en Gfinity, een marktleider op het gebied van evenementen en competities in de e-sports. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen