© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 teams krijgen vanaf 2019 budgetlimiet'

03 nov. 2017 06:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Liberty Media is op alle vlakken hard bezig om de Formule 1 naar een hogere level te tillen. 7 november wordt dan ook een spannende dag voor de Formule 1 teams.

Liberty Media gebruikt 2019 als testjaar

Eerder deze week maakten de nieuwe eigenaren van de Formule 1 al hun plannen over de nieuwe motoren vanaf 2021 bekend. De invoering hiervan moet ervoor zorgen dat de sport weer spectaculairder wordt waarbij de kosten tegelijkertijd omlaag gaan.

Daarnaast is Liberty Media ook van plan om met ingang van 2019 een budgetlimiet in te stellen. Dit moet enerzijds voorkomen dat kleinere teams de Formule 1 verlaten vanwege de hoge kosten. Anderzijds blijft op die manier de deur open staan voor de toetreding van eventuele nieuwe teams die anders nooit de aansluiting bij de overige teams kunnen vinden.

Op 7 november aanstaande worden de duimschroeven voor de topteams nog verder aangedraaid. Liberty Media presenteert dan haar richtlijnen met betrekking tot het instellen van een budgetplafond in de Formule 1.

De uitgaven voor de coureurs, het management en marketingdoeleinden worden buiten het budgetplafond gelaten. Liberty Media wil met het instellen van het budgellimiet gaan testen in 2019.

Liberty Media wil dat de Formule 1 teams meer aan elkaar gewaagd zijn en dat de onderlinge verschillen worden teruggebracht tot hooguit drie tot vier tienden per ronde. Op dit moment is nog niet bekend welk bedrag wordt ingesteld als maximum. De verwachting is dat het tussen de 100 en 150 miljoen ligt.

Bij de uiteindelijke keuze voor de hoogte van het budget is doorslaggevend hoeveel tijdswinst een budget van 50 miljoen extra oplevert. Betekent 50 miljoen extra dat een team daardoor een seconde per ronde pakt, dan wordt het budgetlimiet naar beneden bijgesteld. Op die manier wil Liberty de kosten onder controle houden en de verschillen verkleinen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen