Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 teams krijgen vanaf 2019 budgetlimiet'

Liberty Media is op alle vlakken hard bezig om de Formule 1 naar een hogere level te tillen. 7 november wordt dan ook een spannende dag voor de Formule 1 teams.

Eerder deze week maakten de nieuwe eigenaren van de Formule 1 al hun plannen over de nieuwe motoren vanaf 2021 bekend. De invoering hiervan moet ervoor zorgen dat de sport weer spectaculairder wordt waarbij de kosten tegelijkertijd omlaag gaan. Daarnaast is Liberty Media ook van plan om met ingang van 2019 een budgetlimiet in te stellen. Dit moet enerzijds voorkomen dat kleinere teams de Formule 1 verlaten vanwege de hoge kosten. Anderzijds blijft op die manier de deur open staan voor de toetreding van eventuele nieuwe teams die anders nooit de aansluiting bij de overige teams kunnen vinden. Op 7 november aanstaande worden de duimschroeven voor de topteams nog verder aangedraaid. Liberty Media presenteert dan haar richtlijnen met betrekking tot het instellen van een budgetplafond in de Formule 1.

De uitgaven voor de coureurs, het management en marketingdoeleinden worden buiten het budgetplafond gelaten. Liberty Media wil met het instellen van het budgellimiet gaan testen in 2019. Liberty Media wil dat de Formule 1 teams meer aan elkaar gewaagd zijn en dat de onderlinge verschillen worden teruggebracht tot hooguit drie tot vier tienden per ronde. Op dit moment is nog niet bekend welk bedrag wordt ingesteld als maximum. De verwachting is dat het tussen de 100 en 150 miljoen ligt. Bij de uiteindelijke keuze voor de hoogte van het budget is doorslaggevend hoeveel tijdswinst een budget van 50 miljoen extra oplevert. Betekent 50 miljoen extra dat een team daardoor een seconde per ronde pakt, dan wordt het budgetlimiet naar beneden bijgesteld. Op die manier wil Liberty de kosten onder controle houden en de verschillen verkleinen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje