Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 maakt zich op voor derde GP in Verenigde Staten

Na de Grands Prix van de Verenigde Staten en Miami voegt de Formule 1 per 2023 hoogstwaarschijnlijk een derde Amerikaanse race toe aan de Formule 1-kalender. De koningsklasse van de autosport keert na decennia weer terug naar gokparadijs Las Vegas.

De Formule 1 staat op het punt een derde race in de Verenigde Staten toe te voegen aan de Formule 1-kalender voor 2023. Men zou dichtbij een deal zijn met Las Vegas, zo heeft RacingNews365 begrepen. Dit jaar prijken er twee Formule 1 Grands Prix in de VS op de kalender, te weten die in Austin en die in Miami. Naar aanleiding van recente gesprekken staat Las Vegas nu op poleposition om de derde racelocatie te worden in dat land. Een deal met de F1-bazen lijkt aanstaande. De exacte locatie moet nog bekend worden gemaakt, maar naar verluidt geniet het de sterke voorkeur om de beroemde 'Las Vegas Strip' op de één of andere manier in het circuitontwerp op te nemen.

Wanneer dan?

De baas van de het Circuit of the Americas in Austin, Bobby Epstein, kon zich eerder in gesprek met RacingNews365 al goed voorstellen dat een race in Las Vegas gekoppeld kon worden aan de race in Miami, terwijl Austin een double header zou kunnen vormen met de GP van Mexico. "Logistiek gezien zou dat ook volkomen logisch zijn, het voorkomt dat je twee keer de overstap moet maken. Bovendien zorgt het voor ons dat we meer exposure krijgen." Het ligt voor de hand dat de race in Las Vegas ten koste gaat van een Europese race, waarschijnlijk een race op een circuit dat wat minder betaalt om de race te mogen organiseren.

Nóg meer races in de VS het streven van F1

RacingNews365 heeft begrepen dat Liberty Media uiteindelijk naar vier races in de VS wil gaan: één race aan de oostkust (Miami), één in het centrale deel (Austin), één race wat verder naar het westen (Las Vegas) en uiteindelijk ook een race aan de westkust (Long Beach zou daarvoor een logische kandidaat zijn). De Formule 1 hield voor het laatst drie races in de VS in 1982. Toen racete men in Long Beach, Detroit en Las Vegas. Laatstgenoemde race werd verreden op een krap en weinig populair circuit dat aangelegd was op de parkeerplaats van het beroemde hotel Ceasars Palace.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje