© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 moet nadenken over één of drie auto's per team'

11 jul. 2018 13:40 Jan van der Burgt 3 reacties
​Moet de Formule 1 toe naar een Indycar-achtig model, waarbij teams ook één of drie auto's in kunnen zetten? Formule 1-adviseur Pat Symonds vindt dat daar op zijn minst over nagedacht moeten worden.

IndyCar-model voor Formule 1?

Voormalig Williams-kopstuk Pat Symonds trad in 2017 toe tot het gezelschap dat zich buigt over Formule 1-regels voor 2021. In die rol zal hij er op toezien dat het idee van verschillende teamgroottes op korte termijn besproken zal worden:

"Het heeft nog niet eerder op agenda gestaan, maar het is iets waar we bij een volgende meeting over kunnen discussiëren", zo wordt Symonds geciteerd door Racefans.net.

"Natuurlijk is er wel eerder gesproken over hoeveel auto's er idealiter op de Formule 1-grid staan, maar dat had dan altijd te maken met hoeveel teams we wilden hebben. Er waren echter altijd teams tegen de diverse plannen, omdat die bang waren minder invloed uit te kunnen oefenen op het spelletje."

"Daar ligt echter ook het probleem. De wereld verandert en de Formule 1 en daarmee ook de teams moeten mee veranderen. Het kan niet meer zo zijn dat een x-aantal teams de macht houdt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen