Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 moet nadenken over één of drie auto's per team'

​Moet de Formule 1 toe naar een Indycar-achtig model, waarbij teams ook één of drie auto's in kunnen zetten? Formule 1-adviseur Pat Symonds vindt dat daar op zijn minst over nagedacht moeten worden.

Voormalig Williams-kopstuk Pat Symonds trad in 2017 toe tot het gezelschap dat zich buigt over Formule 1-regels voor 2021. In die rol zal hij er op toezien dat het idee van verschillende teamgroottes op korte termijn besproken zal worden: "Het heeft nog niet eerder op agenda gestaan, maar het is iets waar we bij een volgende meeting over kunnen discussiëren", zo wordt Symonds geciteerd door Racefans.net.

"Natuurlijk is er wel eerder gesproken over hoeveel auto's er idealiter op de Formule 1-grid staan, maar dat had dan altijd te maken met hoeveel teams we wilden hebben. Er waren echter altijd teams tegen de diverse plannen, omdat die bang waren minder invloed uit te kunnen oefenen op het spelletje." "Daar ligt echter ook het probleem. De wereld verandert en de Formule 1 en daarmee ook de teams moeten mee veranderen. Het kan niet meer zo zijn dat een x-aantal teams de macht houdt."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'