© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 moet zich ernstig zorgen maken om cyberaanvallen'

14 sep. 2017 11:50 Rik Alkema 1 reacties
De Formule 1 heeft zijn beveiliging tegen cyberaanvallen niet goed op orde. Dat is de mening van John Zanni, President van technologiebedrijf Acronis. Volgens Zanni kunnen cybercriminelen 'vrij eenvoudig' de Formule 1 lamleggen en is er binnen de sport niemand die zich er druk om maakt.

'Formule 1 niet goed beveiligd'

Tegenwoordig worden meer en meer instanties getroffen door cyberaanvallen, die soms gehele systemen plat leggen. In de sportwereld is het tot op heden nog niet gebeurd, maar dat betekent niet dat het nooit zal gaan gebeuren.

Volgens John Zanni moet de Formule 1 zich zelfs grote zorgen maken, aangezien de sport zeer kwetsbaar is voor een cyberaanval.

"Formule 1 is een zeer populaire sport", begint Zanni. "Daarom is het een goed doelwit. Iemand die veel aandacht wil trekken, kan dat bewerkstelligen door de Formule 1 plat te leggen."

Volgens Zanni, die wel met Toro Rosso samenwerkt om hun data veilig te stellen, is vrijwel niemand zich in de Formule 1 zich bewust van het probleem.

"Als ik aan mensen in de paddock vraag of ze zich zorgen maken om cyberaanvallen, zegt iedereen: 'Waarom zou iemand de Formule 1 willen aanvallen?'."

"Dat is precies het probleem. Omdat niemand zich er zorgen om maakt, gebeurt er ook niets, terwijl het een grote bedreiging is. Als iemand met een beetje hersenen zich bedenkt om de Formule 1 plat te leggen, dan kan diegene dat zeker doen", waarschuwt Zanni.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen