Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 moet zich ernstig zorgen maken om cyberaanvallen'

De Formule 1 heeft zijn beveiliging tegen cyberaanvallen niet goed op orde. Dat is de mening van John Zanni, President van technologiebedrijf Acronis. Volgens Zanni kunnen cybercriminelen 'vrij eenvoudig' de Formule 1 lamleggen en is er binnen de sport niemand die zich er druk om maakt.

Tegenwoordig worden meer en meer instanties getroffen door cyberaanvallen, die soms gehele systemen plat leggen. In de sportwereld is het tot op heden nog niet gebeurd, maar dat betekent niet dat het nooit zal gaan gebeuren. Volgens John Zanni moet de Formule 1 zich zelfs grote zorgen maken, aangezien de sport zeer kwetsbaar is voor een cyberaanval. "Formule 1 is een zeer populaire sport" , begint Zanni. "Daarom is het een goed doelwit. Iemand die veel aandacht wil trekken, kan dat bewerkstelligen door de Formule 1 plat te leggen."

Volgens Zanni, die wel met Toro Rosso samenwerkt om hun data veilig te stellen, is vrijwel niemand zich in de Formule 1 zich bewust van het probleem. "Als ik aan mensen in de paddock vraag of ze zich zorgen maken om cyberaanvallen, zegt iedereen: 'Waarom zou iemand de Formule 1 willen aanvallen?'." "Dat is precies het probleem. Omdat niemand zich er zorgen om maakt, gebeurt er ook niets, terwijl het een grote bedreiging is. Als iemand met een beetje hersenen zich bedenkt om de Formule 1 plat te leggen, dan kan diegene dat zeker doen" , waarschuwt Zanni.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'