© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 nog geen uitgemaakte zaak voor Aston Martin

07 nov. 2017 07:10 Wanda Bisschop 0 reacties
Al langere tijd duikt de naam van Aston Martin op als potentiële nieuwe motorleverancier in de Formule 1. Momenteel wordt dan ook onderzocht of de Formule 1 daadwerkelijk een haalbare kaart is.

Aston Martin moet minimaal twee teams voorzien van motoren

Aston Martin is natuurlijk dankzij Red Bull Racing al zijdelings betrokken bij de Formule 1. Een toetreding als motorfabrikant ligt dan ook voor de hand maar hoofd Marketing Simon Sproule benadrukt in gesprek met Motorsport Total dat het nog totaal niet zeker is.

"Het is zeker een kans maar het moet natuurlijk wel betaalbaar zijn. We moeten wel een plan van aanpak hebben. We zijn van huis uit een motorfabrikant, we bouwen en ontwerpen onze eigen motoren. Op dat gebied hebben we de kennis, ook wat betreft lange afstandsraces. De Formule 1 kent wat dat betreft een compleet andere technologie."

Aston Martin onderzoekt momenteel de mogelijkheden maar volgens Sproule betekent dat nog niet dat er uiteindelijk groen licht wordt gegeven.

"Het is voor ons geen must, het is een kans. We vinden het in ieder geval zinvol om dat verder te bestuderen. De uitkomst kan twee kanten op gaan, als het voor ons commercieel gezien geen zin heeft, dan houdt het gewoon op."

Over de voorwaarde van de FIA dat Aston Martin dan minimaal twee teams moet voorzien van motoren maakt Sproule zich in ieder geval geen zorgen.

"Dat zijn nu eenmaal de regels. We zijn ons daarvan bewust als we besluiten voor de Formule 1 te kiezen."

Voor Aston Martin zal dat geen problemen geven aangezien het in 2018 al de titelsponsor van Red Bull Racing is. Samen met Toro Rosso beschikt Aston Martin dan al over twee afnemers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen