Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1 peilde de wensen van de fans op bijzondere wijze

De Formule 1 moet (weer) een show worden waarvoor iedereen op het puntje van de stoel gaat zitten. Om erachter te komen wat de Formule 1-fans verlangen, werd in het recente verleden geen enkele methode geschuwd.

Verstappen fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het zal jullie misschien verbazen hoeveel zaken we wel niet analyseren om de Formule 1-fans de beste show voor te schotelen", zo oppert Pat Symonds tijdens de Autosport International Show. Symonds werkt namens de Formule 1 aan de technische concepten voor 2021 en daarna.

"Zo hebben we tijdens de races de mate van enthousiasme van de fans gemeten met behulp van sensoren op de huid. We wilden vaststellen welke emoties de fans tijdens een Grand Prix ervaren en wat ze vanuit hun emoties klaarblijkelijk willen zien", aldus de Brit.

Het blijkt echter niet eenvoudig om eenduidige conclusies te trekken aan de hand van het bewuste onderzoek: "We kamen bijvoorbeeld tot de conclusie dat een safety car-periode de race echt tot leven kan wekken, maar soms de race juist ook volledig dood laat bloeden."

Aan de hand van de bevindingen van de diverse onderzoeken zoekt de Formule 1 naar het juiste recept voor een mooie show. Symonds weet dat vooral het einde van een race spannend moet zijn: "Als de laatste paar ronden spannend zijn, zal men terugkijken op een spannende race. Zit diezelfde spanning in het midden van de race, dan zal men de race minder hoog aanslaan."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië