Formule 1 presenteert conceptwagens voor 2021

14 sep. 2018 13:10 René Oudman 4 reacties
Na de besloten persconferentie die op woensdagavond was gehouden, hebben de Formule 1-bazen nu ook een perspraatje in de openbaarheid gegeven. Onderwerp waren de conceptontwerpen voor het seizoen 2021. Er zijn drie concepten naar voren gekomen, waaruit uiteindelijk zal moeten worden gekozen.

De drie conceptwagens hebben allen een, hoe kan het ook anders, zeer futuristisch uiterlijk. De bolides doen denken aan de Gen2-wagens die komend seizoen worden ingezet in de elektrische Formule E-klasse.

Foto: officiële Formule 1-website

De eerste conceptwagen lijkt nog het meeste op de huidige bolides. Wat direct in het oog springt, is de meer in het chassis geïmpregneerde halo. De wagen heeft een iets aanvallendere look dan de 2018-bolides, al doet de sidepod een beetje 'A1GP'-achtig aan.

Foto: officiële Formule 1-website

Het tweede concept is iets minder conventioneel en wordt gekenmerkt door het nog iets agressievere uiterlijk. De banden zijn inmiddels omgevormd tot gigantische knotsen, de wagen is gestroomlijnder dan we gewend zijn.

Foto: officiële Formule 1-website

Het derde concept komt rechtstreeks uit Back To The Future gereden: deze wagen is zeer futuristisch. Bij dit ontwerp wordt veel rekening gehouden met de vieze lucht die vrijkomt achter de wielen en het model moet de wagens dichter achter elkaar laten rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen