© Red Bull Contentpool

Formule 1 regels: Puntentelling formule 1

Puntentelling Formule 1 kampioenschap

Uitleg van de Formule 1 regels. Het wereldkampioenschap F1 kent twee twee kampioenschappen. Er is een wereldkampioenschap voor de Formule 1 coureurs, en een wereldkampioenschap voor de formule 1 teams. De F1-coureurs die in de top 10 van een race finishen krijgen WK punten. Aan het einde van het seizoen is de coureur met het meeste WK punten wereldkampioen. Bij een gelijke stand wordt er gekeken naar de meeste overwinningen.

De Formule 1 coureurs scoren punten door in de top 10 te finishen. Mocht een rijder gedurende het seizoen van team A naar team B vertrekken dan behoudt hij al zijn WK punten. Dit geldt ook voor het team waarvoor hij reed toen hij de punten behaalde. Een voorbeeld hiervan is Max Verstappen die het seizoen 2016 begon bij Toro Rosso, maar na vier races de overstap maakte naar Red Bull.

Ieder formule 1 team heeft twee auto's en met beide auto's kan het team punten scoren. Maximaal kan een team 43 punten per race behalen door als nummer een en twee te finishen. Per rijder krijgt het team het aantal punten uit onderstaand overzicht.

Puntentelling Formule 1 2018
Positie Punten
1 25
2 18
3 15
4 12
5 10
6 8
7 6
8 4
9 2
10 1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen