Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Formule 1 schiet Turkije en Syrië te hulp

Formule 1 heeft een nieuwe 'deal' gesloten. UNICEF wordt namelijk een partner van de sport en zo willen de F1-bazen graag kinderen wereldwijd helpen, zoals de kinderen die geraakt zijn door de recente aardbevingen in Turkije en Syrië.

Start Miami 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

F1 en UNICEF slaan de handen ineen. De twee partijen hebben een partnership gesloten en zullen zich samen in gaan zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd. Onder meer kinderen in noodsituaties zullen worden geholpen na een donatie van de Formule 1 aan een noodfonds van UNICEF.

Daarbij verwijst men onder meer naar de recente gebeurtenissen in Turkije en Syrië, waar enkele zware aardbevingen grote schade toebrachten en waarbij helaas inmiddels al meer dan 22.000 doden te betreuren zijn.

Verder zullen de twee partijen zich richten op onderwijs. Met behulp van F1 moeten meer kinderen wereldwijd toegang krijgen tot goed onderwijs, zodat kinderen verder worden geholpen om te kunnen leven, leren en groeien, zoals men het omschrijft.

Er wordt onder meer geïnvesteerd in het (door)ontwikkelen van het 'Learning Passport', een digitaal leerplatform, in negentien nieuwe landen die daar eerder geen toegang tot hadden. Ook zal er worden gewerkt aan een offline versie, die zal worden in gezet in F1-landen Brazilië en Mexico.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull