© WEKOWORKS

Nieuwsoverzicht

Formule 1 sluit volledige elektrische motoren niet uit

10 aug. 2018 11:00 Ruud Dimmers 7 reacties
Ross Brawn, sportief directeur van Liberty Media, sluit niet uit dat de Formule 1 in de toekomst volledig elektrisch wordt. Brawn wil zijn ogen niet sluiten voor de ontwikkelingen in de automotive sector.

"Ik denk dat we respect moeten hebben voor wat de Formule E doet en presteert, maar je kan het nu nog onmogelijk vergelijken met de Formule 1. Formule E is nog altijd een erg jonge raceklasse", laat Brawn in F1 Fan Voice weten.

Veel Formule 1-fans zijn echte 'petrol heads' en moeten er niet aan denken dat de koningsklasse van de sport uitgerust wordt met elektrische motoren. Toch sluit Brawn dit niet uit.

"Ik denk dat de F1 zich gaat ontwikkelen in een richting die in balans is voor de sport en de fans. Als er in vijf of tien jaar tijd behoefte is aan een ander type powerunit in de Formule 1 dan voeren we deze in. Er is niets dat ons tegenhoudt om in de toekomst elektrische Formule 1 auto's in te zetten."

Brawn erkent dat de Formule E momenteel nog niet voldoende spektakel biedt, maar verwacht dat de capaciteit van accu's razendsnel zal toenemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen