Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-team bevestigt debuut in de Formule E raceklasse

Vanaf 2023 zal McLaren actief zijn in de Formule E. Het Britse automerk zal het team van Mercedes in de elektrische raceklasse overnemen.

In 2023 zien we een nieuw Formule 1-team op de grid van de Formule E. McLaren neemt het elektrische raceteam van Mercedes over en zal vanaf het 'nieuwe tijdperk' concurreren met de overige teams op de grid. Mercedes liet eerder al weten een punt te zetten achter het avontuur in de Formule E. Daar maakt de Britse renstal nu dus gebruik van. Al in 2021 werd er een optie aangevraagd om toe te treden tot de Formule E in 2023, het jaar waarin de nieuwe 'Gen 3' bolides geïntroduceerd worden in de raceklasse. CEO Zak Brown vindt het een grote aanwinst voor McLaren. "Wij zoeken altijd competitie tegen de beste teams en de meest hoogstaande technologie." "Hiermee willen wij onze fans, partners en alle anderen spannende, vermakende en inspirerende races laten zien. De Formule 1 voldoet hieraan, net zoals alle andere raceklassen waar wij actief in zien."

Toekomst Nyck de Vries nog niet bekend

Al eerder werd bekendgemaakt dat Mercedes na 2022 stopt met het avontuur in de Formule E, waar op dit moment regerend kampioen Nyck de Vries en de Belgische Stoffel Vandoorne rijden. McLaren bevestigt dat teambaas Ian James blijft na de overname van Mercedes, maar doet nog geen uitspraken over De Vries. Vandoorne rijdt volgend jaar mogelijk voor DS Penske. Naast teams in de Formule 1 en de Formule E is McLaren ook actief in de Amerikaanse IndyCar-klasse en de Extreme E.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"