Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Formule 1-teambazen lopen niet warm voor nieuw kwalificatieformat

De verschillende teambazen in de Formule 1 staan niet afwijzend tegenover een nieuwe kwalificatie-opzet, maar willen wel dat één en ander goed wordt uitgedacht.

Max Verstappen Bahrein 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Momenteel wordt er in de Formule 1 gesproken over het invoeren van vier kwalificatiesegmenten, in plaats van de huidige drie. Kortere runs moeten de kans op een verrassende uitschakeling vergroten. De teambazen in de Formule 1 zijn kritisch.

"We staan open voor alle ideeën, maar de beleidsbepalers moeten wel hun huiswerk goed doen. Het mag bijvoorbeeld niet zo zijn dat er aan het eind van de rit in Q4 niemand meer de baan op gaat, omdat de banden op zijn", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner, die bijval krijgt van Ferrari-voorman Mattia Binotto.

"De nieuwe regels moeten tot in detail nageplozen worden, om er zeker van te zijn dat we niet op onvoorziene problemen stuiten. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een verandering van opzet de Formule 1 verslechtert."

Tot slot ziet Haas F1-teambaas Guenther Steiner wel degelijk iets in het nieuwe idee, maar in de ogen heeft het plan nog wat finetuning nodig: "In de basis is het geen slecht idee, maar in mijn ogen is er ook weinig mis met de huidige opzet. Waarom zou je iets willen repareren dat niet kapot is?"

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen