Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Formule 1-teams ontsnappen aan straf voor porpoising in Canada

De FIA heeft tijdens het Grand Prix-weekend van Canada een aantal maatregelen getroffen tegen porpoising, waardoor een diskwalificatie kan volgen als het probleem niet wordt aangepakt. De maatregelen zullen echter niet gehandhaafd worden, zo heeft RacingNews365 vernomen van de FIA.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De FIA zal dit weekend geen Formule 1-coureurs gaan straffen voor problemen met porpoising. Tijdens de Technical Directive (TD) voorafgaand aan de GP van Canada werden de teams gewaarschuwd dat er een diskwalificatie volgt als het stuiterprobleem niet wordt opgelost, maar deze regels zullen ze niet gaan handhaven.

Ondanks de waarschuwingen zijn er dit weekend dus geen consequenties als er een auto teveel last heeft van porpoising. Mercedes, Ferrari en andere teams met het probleem hoeven dus niet bang te zijn voor bijvoorbeeld een diskwalificatie.

Waarom de FIA geen actie onderneemt

Een woordvoerder van de FIA heeft aan RacingNews365 uitgelegd waarom er geen zware straffen zullen volgen. Er kunnen pas straffen worden uitgedeeld als het dataverzamelingsproces compleet is. Het is niet aannemelijk dat dit al na de derde vrije training is gebeurd.

"De Technical Directive (TD) is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is het verzamelingsproces", legt een woordvoerder van de FIA aan deze website uit in Montreal. "Het is niet aannemelijk dat we genoeg representatieve data hebben verzameld voor het einde van de derde training, dus zeer waarschijnlijk gaan de processen van het data verzamelen en het analyseren hierna nog door."

"Hierdoor kan het tweede deel van de TD, het ondernemen van actie wanneer men niet voldoet aan de eisen, niet ingezet worden totdat er representatieve data is verzameld."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt