Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-teams pakken uit met verschillende updates in Bakoe

Na een lange pauze barst het Formule 1-geweld dit weekend weer los in Bakoe. Sinds de GP van Australië is er in de verschillende F1-fabrieken veel werk verricht en aankomend weekend zullen we dan ook vele verschillende updates terugzien.

Na een lange pauze tussen de races door is het tijd voor sommige Formule 1-teams om de eerste grote updates mee te brengen. Hieronder een overzicht van wat er per team qua updates op de planning staat. Vele teams zullen in Bakoe een speciaal low downforce-pakket meenemen, omdat de topsnelheid in de straten van de Azerbeidzjaanse hoofdstad zo belangrijk is op de lange stukken vol gas.

Mercedes

Toto Wolff spreekt van meerdere updates verspreid over de aankomende races: "De komende races zullen we constant met nieuwe updates komen en daar kijken we naar uit." De teambaas probeert vervolgens wel de hoop van de fans weer wat in te perken: "We moeten realistisch blijven. Er bestaat geen silver bullet die onze auto opeens zal transformeren." Bij Mercedes hopen ze een gestage vooruitgang te gaan zien. Hoe dit er in de praktijk uitziet, zal nog moeten blijken.

Red Bull

Het is momenteel nog niet bekend welke updates de Oostenrijkse renstal voor aankomend weekend op de planning heeft staan. De verwachting is dat het team, net als vele andere teams, op zijn minst een speciaal pakket zal introduceren met het oog op de topsnelheid. In Bakoe is topsnelheid op de lange rechte stukken van groot belang.

Alpine

Dat Alpine nog wel wat werk aan de winkel heeft, weet technisch directeur Matt Harman ook. Zo heeft het team meerdere updates voor Bakoe op de planning staan: "We nemen een nieuwe vloer mee naar Bakoe, en introduceren wat aerodynamische en mechanische wijzigingen. Deze gaan wij verder ontwikkelen in de races erna, zoals in Miami en Imola. Het is van belang dat we de snelheid van deze ontwikkelingen doorzetten."

Ferrari

Er worden geen grote updates verwacht bij Ferrari. Dat liet teambaas Fred Vasseur eerder al weten in gesprek met onder meer RacingNews365 . "We hebben een aantal updates die eraan komen, maar niet in Bakoe. Daar hebben we een low downforce-pakket en bovendien is het door de sprint een lastig weekend voor de updates." Ferrari komt dus wel met een low downforce-pakket, maar verder geen grote updates.

McLaren

Ook McLaren komt met nieuwe updates. Het zijn pas de eerste updates van het seizoen nadat het team in de winter de ontwikkelingsdoelen miste en daarom niet lekker uit de startblokken kwam. CEO Zak Brown gaf toen al aan dat het team de vooruitgang niet op orde had: "We hebben een aantal doelen gesteld voor de ontwikkeling van de auto, die we niet hebben gehaald." Zoals alle andere teams komen er nog ontwikkelingen aan bij McLaren. "Maar het is lastig te zeggen waar we wel zullen staan." Technisch Directeur Andrea Stella heeft het over een driestappenplan: "We hebben drie momenten waar we gaan kijken hoe het zit met de ontwikkeling van de auto. Dit gebeurt in Bakoe, voor de zomerstop en na de zomerstop. We hopen dat we dan elke keer een paar tienden winnen." Er wordt onder andere al gesproken over een 'B-spec Car'. Daarbij zal de focus ongetwijfeld op de ontwikkeling van de vloer van de wagen liggen, want daar kan vandaag de dag vanwege het ground effect de meeste tijd worden gewonnen.

Aston Martin

Aston Martin heeft ten opzichte van vorig jaar al een flinke stap gezet, maar er staat nog wel het een en ander op de planning. Teambaas Mike Krack reflecteerde na Australië hoe de auto tot nu toe bevalt: "We zijn heel ver gekomen in een korte tijd en dat laat zien hoe snel situaties kunnen veranderen." Er komt geen grote update in Bakoe, maar wel een kleine: "We hebben wat nieuwe onderdelen voor Bakoe, Imola, Montreal en Silverstone." Aston Martin heeft namelijk besloten om stuk voor stuk kleinere updates door te voeren in plaats van met een grote update te komen: "Deze benadering werkte vorig jaar ook goed voor ons."

Alfa Romeo, Haas, AlphaTauri, Williams

Van deze teams is tot op heden nog niet bekend welke updates zij exact mee zullen nemen naar Bakoe, behalve dat de kans ook bij hen groot is dat er een speciaal low downforce-pakket wordt meegenomen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"