Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2021

Formule 1-teams winnen race tegen de klok na vrachtproblemen

Het is alle Formule 1-teams gelukt om hun bolides klaar te stomen voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Brazilië. De FIA bevestigt dat alle twintig bolides klaar staan voor de eerste sessie op Interlagos.

Verstappen Mexico 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Nadat een vracht vanuit Mexico vertraagd was, leek er lichte paniek te ontstaan bij een aantal Formule 1-teams. Een deel van de onderdelen, gereedschapskisten en zelfs complete motorblokken waren op donderdagochtend niet aangekomen om het circuit in Brazilië. Uiteindelijk kwam de vracht later op donderdag alsnog aan.

De FIA moest een regel schrappen zodat de teams tot laat in de nacht door konden werken aan hun bolides. Normaal gesproken mag er in de nachtelijke uren niet aan de auto's worden gesleuteld, maar door tijdnood werd hier een uitzondering voor gemaakt. Veel teams moesten door tot diep in de nacht om hun bolides op tijd rijklaar te krijgen voor de eerste vrije training op Interlagos.

Nu is door het veiligheidsorgaan van de autosport bevestigd dat alle twintig bolides op tijd zijn opgebouwd voor de eerste vrije training. Ten minste één team heeft tot in de vroege ochtend gewerkt: om 08:00 uur lokale tijd liet het laatste F1-team weten klaar te zijn voor FIA-check bij de bolides.

Ook interessant:

Video: Interlagos, het circuit waar Verstappen de Braziliaanse harten won

World's fastest gamer Rudy van Buren neemt je mee over Interlagos, het circuit in Sao Paolo waar Max Verstappen meerdere malen imponeerde. Check de hotlap hieronder!

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade