Force India F1 Team India

  • Force India
Na jarenlang als Force India door het leven te zijn gegaan, heet het team waarvoor Sergio Pérez en Lance Stroll in 2019 uitkomen voorlopig Racing Point. De stal kwam in de zomer van 2018 in de handen van Strolls vader Lawrence, die hoofd is van een consortium investeerders.

Force India had een constant geldtekort: het team wilde wel meer, maar dat was gewoonweg financieel onmogelijk. Met de pecunia's van Stroll en consorten moet er een volgende stap worden gezet. Het uiteindelijke doel is om een van de beste Formule 1-teams aller tijden te worden.

Onbeschreven blad

Racing Point is een nieuw team en zodoende heeft het nog helemaal niets om op te kunnen buigen. Natuurlijk, Force India was haar voorganger en de Brits-Indiase stal wist het ondanks de relatief weinig financiële middelen zeer goed te doen. In 2016 en '17 werd het team van Vijay Mallya knap vierde in de eindrangschikking, teams met veel hogere budgetten achter haar latend.

Achter Racing Point zit ontzettend veel geld. De mannen die achter het succes van Tommy Hilfiger, Michael Kors en Louis Vuitton zaten, hebben onder meer veel centen gestoken in het Formule 1-team. Raceliefhebber-bij-uitstek Stroll senior is aangewezen om alles in goede banen te leiden, voormalig Force India-teambaas Otmar Szafnauer overziet de dagelijkse gang van zaken.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen