Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault

In het vijfde jaar van haar tweede Formule 1-comeback heeft Renault voor het eerst sinds de terugkeer een Fransman achter het stuur van een van haar bolides zitten. Naast routinier en blikvanger Daniel Ricciardo is namelijk Esteban Ocon naar het team gehaald.

Biografie Renault

Renault is druk met een langetermijnproject: in 2016 keerde men terug, in 2017 werden de eerste hoopgevende resultaten geboekt en in 2018 was de Régie de beste stal achter de gebruikelijke top drie. Afgelopen seizoen stokte de vooruitgang echter, en zag Renault klantenteam McLaren langszij komen.

Met het oog op de grote aanstaande regelveranderingen voor 2021 en met de tegenvallende resultaten in het achterhoofd, besloot het team enkele afdelingen te reorganiseren. Stiekem hoopt het daar al in 2020 de vruchten van te plukken, maar het vizier bij Renault is nu al vooral op 2021 gericht.

De historie wijst uit dat Renault alles in huis heeft om de wereldtitel te grijpen. Dat deed het als motorleverancier onder andere in samenwerking met Benetton en Williams, maar hoofdstuk '05/06' wordt met gouden pen opgetekend. Fernando Alonso gaat in het blauw-geel van Renault naar de wereldtitel na spannende duels met Kimi Raikkonen in 2005 en Michael Schumacher 2006. Sindsdien staat het team droog, maar formeel is het langetermijnproject dan ook nog niet ten einde.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen