Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 werkt hard aan circuits met betere inhaalmogelijkheden

Volgens de geruchten moet de eerste Grand Prix van Vietnam een inhaalspektakel worden. Bij het ontwerp van het Hanoi Street Circuit is er namelijk met een grote hoeveelheid factoren rekening gehouden, die spanning in de wedstrijd ten goede moet komen.

Voormalig Williams-ingenieur Pat Symonds heeft zijn mond voorbij gepraat. De Brit beweert dat er binnen de Formule 1 al een tijdje wordt gezocht naar dé oplossing, waarbij circuits het inhalen moeten bevorderen, in plaats van de wagens.

"Wat er is gebeurd, is dat de Formule 1 nu gebruik maakt van een inhaalsimulator. Het is ongelooflijk lastig om na te bootsen - er moet rekening worden gehouden met het model van de wagens, de ondergrond waarop wordt gereden en de karakteristieken van het circuit zelf." Symonds is onderdeel van de Vehicle Performance Group van de FIA, de tak die werkt aan de inhaalsimulatie. "Het circuit in Vietnam is de eerste waaraan is gewerkt met deze simulatie en ik denk dat het een geweldige baan wordt. Een aantal stukken zijn echt uit de kunst, ik ben ervan overtuigd dat de Grand Prix aldaar close racing op zal leveren." De Grand Prix van Vietnam zal volgend jaar haar entree maken op het Formule 1-programma.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin