© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 werkt hard aan circuits met betere inhaalmogelijkheden

11 jan. 13:15 René Oudman 0 reacties
Volgens de geruchten moet de eerste Grand Prix van Vietnam een inhaalspektakel worden. Bij het ontwerp van het Hanoi Street Circuit is er namelijk met een grote hoeveelheid factoren rekening gehouden, die spanning in de wedstrijd ten goede moet komen.

Voormalig Williams-ingenieur Pat Symonds heeft zijn mond voorbij gepraat. De Brit beweert dat er binnen de Formule 1 al een tijdje wordt gezocht naar dé oplossing, waarbij circuits het inhalen moeten bevorderen, in plaats van de wagens.

"Wat er is gebeurd, is dat de Formule 1 nu gebruik maakt van een inhaalsimulator. Het is ongelooflijk lastig om na te bootsen - er moet rekening worden gehouden met het model van de wagens, de ondergrond waarop wordt gereden en de karakteristieken van het circuit zelf."

Symonds is onderdeel van de Vehicle Performance Group van de FIA, de tak die werkt aan de inhaalsimulatie. "Het circuit in Vietnam is de eerste waaraan is gewerkt met deze simulatie en ik denk dat het een geweldige baan wordt. Een aantal stukken zijn echt uit de kunst, ik ben ervan overtuigd dat de Grand Prix aldaar close racing op zal leveren."

De Grand Prix van Vietnam zal volgend jaar haar entree maken op het Formule 1-programma.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen