Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 wil boek Verstappen-Ocon sluiten, Horner zwakt woorden af

Het akkefietje tussen Max Verstappen en Esteban Ocon is nu wel voldoende belicht, meent wedstrijdleider Charlie Whiting. De Brit ziet graag dat fans en betrokkenen het incident achter zich laten en zich gaan focussen op de volgende Grand Prix.

Ocon reed raceleider Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië in de wielen, toen hij zich van een rondje achterstand probeerde te ontdoen. De Nederlander lag op dat moment aan de leiding, maar verloor de koppositie door de actie van Ocon.

Naderhand ging Verstappen bij de weging verhaal halen bij Ocon, waarbij de Fransman niet onder de indruk was. Verstappen gaf de Force India-rijder tot driemaal toe een duw, wat door de wedstrijdleiding werd afgekeurd. Waar Ocon tijdens de race een stop-and-go penalty van tien seconden en nadien drie strafpunten op zijn licentie kreeg, daar werd Verstappen een 'taakstraf' opgelegd. Whiting meent dat verdere discussies onnodig zijn. "We hebben met elkaar gesproken, de stewards zijn duidelijk geweest over de strafmaat. Een nieuw gesprek is onnodig, dit zijn taferelen die we in het verleden ook al eens hebben gezien. Het fysieke contact zag er niet heel serieus uit, maar we kunnen het niet door de vingers zien", laat hij aan de globale versie van Motorsport.com optekenen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner meende dat Ocon 'blij' mocht zijn dat Verstappen het slechts bij een duw liet. De stalleider van de equipe waarvoor Verstappen uitkomt zwakte zijn woorden later af. "Natuurlijk kan ik geen enkele vorm van geweld goedkeuren. Het is echter logisch voor competitieve lui, zoals Formule 1-coureurs, dat ze zo kunnen reageren."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin