© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Formule 1 wil soepelere regels voor het hinderen van andere coureurs

05 jul. 2018 09:57 Jan van der Burgt 1 reacties
De Formule 1 overweegt de regels voor het in de weg rijden van andere rijders aan te passen. Het idee is dat coureurs minder snel worden bestraft op het moment dat er eigenlijk niks aan de hand is.

'Alleen straf bij gevaar of plekverlies'

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk was het Sebastian Vettel die Carlos Sainz zonder opzet in de weg reed. Hoewel Carlos Sainz hem niks kwalijk nam, werd Vettel toch bestraft met een gridstraf van drie plaatsen.

"We konden niet anders", zo meldt driver steward Derek Warwick aan Auto, Motor und Sport. Verder naar achteren op de grid gebeurt het ook regelmatig en we moeten één lijn trekken. Ook de grote jongens moeten eraan geloven."

Warwick geeft te kennen dat er wordt overwogen om de regels met betrekking tot het in de weg rijden van anderen iets of wat te versoepelen:

"Misschien is het een optie om alleen straffen toe te kennen als er daadwerkelijk rijders in gevaar zijn gebracht door diegene die voorop rijdt. Of misschien moeten er alleen straffen uitgedeeld worden als iemand door een actie niet kan doordringen tot het volgende kwalificatiedeel of als iemand aantoonbaar plaatsen verliest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen