Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 wil soepelere regels voor het hinderen van andere coureurs

De Formule 1 overweegt de regels voor het in de weg rijden van andere rijders aan te passen. Het idee is dat coureurs minder snel worden bestraft op het moment dat er eigenlijk niks aan de hand is.

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk was het Sebastian Vettel die Carlos Sainz zonder opzet in de weg reed. Hoewel Carlos Sainz hem niks kwalijk nam, werd Vettel toch bestraft met een gridstraf van drie plaatsen. "We konden niet anders", zo meldt driver steward Derek Warwick aan Auto, Motor und Sport . Verder naar achteren op de grid gebeurt het ook regelmatig en we moeten één lijn trekken. Ook de grote jongens moeten eraan geloven."

Warwick geeft te kennen dat er wordt overwogen om de regels met betrekking tot het in de weg rijden van anderen iets of wat te versoepelen: "Misschien is het een optie om alleen straffen toe te kennen als er daadwerkelijk rijders in gevaar zijn gebracht door diegene die voorop rijdt. Of misschien moeten er alleen straffen uitgedeeld worden als iemand door een actie niet kan doordringen tot het volgende kwalificatiedeel of als iemand aantoonbaar plaatsen verliest."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'